TO 7.9.Starttikurssi 50+ vesijuoksijoille

13.6.2017


2 h Lyhytkurssilla opetellaan vesijuoksun perusperiaatteet monipuoliseen, turvalliseen ja tehokkaaseen harjoitteluun: vesijuoksuvyön pukeminen, oikea juoksuasento, oman kehon käyttö, perusliikkeet, veden ominaisuuksien hyödyntäminen.

Tunnilla opetellaan ja ohjataan vesijuoksua ja sen oheisliikkeiden oikeaa tekniikkaa sekä tehdään harjoituksia, joilla vesijuoksuun saadaan lisää tehoa. Kurssin jälkeen voi halutessaan ilmoittautua Viola-kodin ryhmiin.

Oppaana vesijuoksun saloihin vesijuoksun pioneeri ja -kouluttaja, fysioterapeutti Teija Vihervaara.


Aika: torstai 7.9.2017, klo 16.00 – 18.00
Paikka: Viola-koti, Juhlatalonkatu 4, 33100 Tampere
Tarjoushinta: 20 €, sisältää luennon ja allasharjoittelun

Ilmoittaudu koulutukseen: www.hlu.fi/ilmoittaudu

 

Vesijuoksu
Vesijuoksu on hyvä harjoitusmuoto työhyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitämiseen. Se on hyvä peruskunnon rakentaja, sopii palauttavaksi harjoitteluksi, kivun hallintaan, hengitystoiminnan tehostumiseen. Pystyasento mahdollistaa niska- hartiakipuisen liikkumisen vedessä sekä sopii hyvin nivelongelmaiselle, koska nivelten kuormitus on huomattavasti pienempi kuin maalla. Vesi toimii iskunvaimentimena painoa kantaville nivelille ja nivelrustojen aineenvaihdunta tehostuu. Vesijuoksu ehkäisee vammoja ja liikarasitusta, vähentää lihaksiin, jänteisiin ja nivelsiteisiin kohdistuvaa rasitusta. Vesijuoksutreeni sopii kaiken kuntoisille ja ikäisille. Vesijuoksu voi olla myös sosiaalinen laji ja tuottaa iloa ja virkistystä

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen
Toivotko saavuttavasi sellaisen kunnon, että jaksat tehdä kaikkea mitä haluat? Viola-kodin altaassa liikkuminen on monipuolista ja kepeää. 50+ -allasjumpparyhmä kestää 30-45 min/kerta. Viola-kodin allas- ja saunatilat ovat viihtyisät ja turvalliset ja niissä on helppo liikkua.

Sulavaa, kevyttä, ketterää
Vesiliikunnan harrastaja vahvistaa lihaksiaan, kehittää liikesujuvuuttaan, ketteryyttään ja kestävyyttään. Siksi vesiliikunta on erityisen sopiva liikuntamuoto myös yli viisikymppiselle.