Harrastamisen Suomen mallilla kaikille lapsille maksuton harrastus

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. 

Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

Koulu ja urheiluseurat yhdessä ovat avainrooleissa, jotta jokaiselle lapselle ja nuorelle voidaan taata mahollisuus harrastamiseen. Matalan kynnyksen harrastustoiminta koulujen iltapäivissä  antaa uusia mahdollisuuksia, innostaa mukaan ja kokeilemaan uutta. Harrastuskerhot koululla koulupäivän yhteydessä mahdollistavat yhdenvertaisen harrastamisen, lisäävät lapsille ja nuorille aikaa perheen ja kavereiden kanssa ja vähentävät yksinäisyyttä. 

Tarkemmen Harrastamisen Suomen mallista löytyy sen verkkosivuilta harrastamisensuomenmalli.fi/


Harrastusviikko

Harrastusviikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Vuonna 2024 Harrastusviikkoa vietetään 6.-12.5.2024 

Harrastusviikolla kannustetaan nuoria esittelemään omia harrastuksiaan sekä livenä että somessa. Moni innostuu harrastuksista juuri kavereiden myötä, joten mikä olisikaan parempi tapa tuoda harrastuksia näkyväksi kuin oman suosikin esittely. 

Harrastusten järjestäjät voivat tukea Harrastusviikkoa järjestämällä sen aikana avoimia ovia ja esittelytilaisuuksia.

Koulut voivat järjestää Harrastusviikolla aikaa oppilaiden omien harrastusten esittelylle.

Lue lisää Harrastustusviikon verkkosivuilta.