Opiskeluvuosien liikunta

Liikkuva opiskelu -ohjelma

Liikkuva opiskelu -toiminnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä kehittämällä aktiivisuutta tukevaa toimintakulttuuria oppilaitoksissa, lisäämällä opiskelupäiviin liikettä ja liikkumisen mahdollisuuksia sekä lisäämällä yhteistyötä eri toimijoiden välillä.

Liikkuva opiskelu -toiminta on osa Liikkuva koulu -ohjelmaa, joka on yksi Suomen hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja opiskelukyvyn lisääminen.

Aktiivisuuden lisääminen tukee oppimista, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Liikkumista lisäämällä voidaan vahvistaa opiskelu- ja työkykyä sekä vähentää tuki- ja liikuntaelinoireita.

Aktiivisuutta mahdollistavat ja kannustavat

  • opiskeluympäristö,
  • toiminnalliset opiskelumenetelmät,
  • aktiivisuustauot opetuksessa,
  • liikkumista tukevat olosuhteet ja
  • aktiiviset matkat opiskelupaikoille.

Alkuun pääsette rekisteröitymällä Liikkuva opiskelu -sivustolla. Rekisteröityminen on maksutonta ja mahdollista kaikille oppilaitoksille. Rekisteröi täällä oma oppilaitoksesi mukaan!

Aktiivista opiskelupäivää voi jokainen oppilaitos ja opiskeluyhteisö kehittää omalla tavallaan.

HLU koordinoi alueellista Liikkuva opiskelu -kehittämistyötä auttamalla ja tukemalla eri toimijoita paikallisessa kehittämistyössä. Innostamme uusia oppilaitoksia mukaan lisäämään liikettä ja tuemme valtakunnallista Liikkuva opiskelu -ohjelman viestintää.


Osaamista ja innostusta koulutuksista

Hämeen Liikunta ja Urheilu järjestää monipuolista koulutusta opettajille ja opiskelijoille.

Järjestämme koulutuksia avoimena ja tilauskoulutuksena kunta- tai koulukohtaisesti haluamananne ajankohtana. Tutustu tilauskoulutusten mahdollisuuksiin.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.