Opiskeluvuosien liikunta

Liikkuva opiskelu -ohjelma

Liikkuva opiskelu -toiminnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä. 

Tämä toteutuu kehittämällä oppilaitoksissa aktiivisuutta tukevaa toimintakulttuuria, lisäämällä opiskelupäiviin liikettä ja liikkumisen mahdollisuuksia sekä lisäämällä yhteistyötä eri toimijoiden välillä.

Aktiivisuuden lisääminen tukee oppimista, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Liikkumista lisäämällä voidaan vahvistaa opiskelu- ja työkykyä sekä vähentää tuki- ja liikuntaelinoireita.

Aktiivisuutta mahdollistavat ja kannustavat

  • opiskeluympäristö,
  • toiminnalliset opiskelumenetelmät,
  • aktiivisuustauot opetuksessa,
  • liikkumista tukevat olosuhteet ja
  • aktiiviset matkat opiskelupaikoille.

Liikkuva opiskelu -toiminta on osa Liikkuva koulu -ohjelmaa, joka on yksi Suomen hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeista. 

Alkuun pääsette rekisteröitymällä Liikkuva opiskelu -sivustolla. Rekisteröityminen on maksutonta ja mahdollista kaikille oppilaitoksille. Rekisteröi täällä oma oppilaitoksesi mukaan!

Aktiivista opiskelupäivää voi jokainen oppilaitos ja opiskeluyhteisö kehittää omalla tavallaan.

HLU koordinoi alueellista Liikkuva opiskelu -kehittämistyötä auttamalla ja tukemalla eri toimijoita paikallisessa kehittämistyössä. Innostamme uusia oppilaitoksia mukaan lisäämään liikettä ja tuemme valtakunnallista Liikkuva opiskelu -ohjelman viestintää.


Osaamista ja innostusta koulutuksista

Hämeen Liikunta ja Urheilu järjestää monipuolista koulutusta opettajille ja opiskelijoille.Järjestämme koulutuksia tilauksesta kunta- tai koulukohtaisesti haluamananne ajankohtana. Tutustu tilauskoulutusten mahdollisuuksiin.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.