Järjestyksenvalvoja-koulutukset

Avoimet koulutukset: 

Järjestyksenvalvojakoulutukset on tarkoitettu niille seuroille/yhdistyksille, jotka järjestävät yleisötilaisuuksia (yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia), joihin poliisiviranomaiset edellyttävät järjestyksenvalvojia.

Järjestyksenvalvojaksi voidaan hyväksyä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on saanut sisäasiainministeriön vahvistaman koulutuksen. Peruskoulutus on pituudeltaan 40 tuntia. Uudistettaessa järjestyksenvalvojaksi hyväksymistä tulee suorittaa sisäasiainministeriön vahvistama 8 tunnin mittainen järjestyksenvalvojan kertauskoulutus.

Oletko kiinnostunut tilaamaan järjestyksenvalvoja koulutuksen? Järjestämme koulutusta myös Tampereen ulkopuolella. 

Lisätietoa:
Kaisa Björn
kaisa.bjorn(at)hlu.fi


Järjestyksenvalvojan peruskurssi (40h)

Järjestyksenvalvojan peruskurssi toteutetaan sisäasiainministeriön 1.1.2017 vahvistaman koulutusaineiston mukaisesti. Kurssille voivat osallistua henkilöt, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta, eivät ole holhouksen alaisia, eikä heidän menneisyydessään ole sellaisia rikoksia, joista on tuomioistuimen päätöksiä esim. väkivaltaan tai huumeisiin liittyen.

Kurssin hyväksytysti suorittanut henkilö voi toimia järjestyksenvalvojana yleisissä kokouksissa, yleisötilaisuuksissa, leirintäalueilla, ravintoloissa ja Suomen lipun alla olevissa aluksissa. Järjestyksenvalvojaoikeudet ovat voimassa viisi (5) vuotta.


Järjestyksenvalvojan kertauskurssi (8h)

Järjestyksenvalvojakortin uusiminen vaatii kertauskoulutuksen suorittamista. Kertauskoulutuksen kesto on kahdeksan (8) tuntia. Koulutuksen tavoitteena on varmistaa järjestyksenvalvojina toimivien henkilöiden osaaminen.

1.3.2007 jälkeen järjestyksenvalvojan peruskurssin suorittaneen kurssitodistus on voimassa toistaiseksi eli kertauskurssia ei tarvitse suorittaa 6 kuukauden sisällä kortin voimassaolon päättymisestä eli  kertauskurssille voi tulla myöhemminkin.

Koulutuksesta saatu todistus on voimassa 6 kuukautta, jonka aikana henkilön on haettava hyväksyntä järjestyksenvalvojaksi (uusi järjestyksenvalvojakortti) kotipaikkakunnan poliisiviranomaiselta.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

HUOM! Jos järjestyksenvalvojan peruskurssi on suoritettu ennen 1.3.2007, niin kertauskoulutus tulee suorittaa ja kortti anoa poliisiviranomaiselta ennenkuin järjestyksenvalvojakortti vanhenee tai muutoin joutuu käymään koko uudenmuotoisen 40 tuntia kestävän peruskurssin.

Ovensuussa seisoo kaksi järjestyksenvaljojan keltaiseen heijastinliiviin pukeutunutta miestä.