Perheliikuntapäivä keräsi väkeä Kauppiin

10.9.2018


Syyskuun alussa, osana Sporttikortti-kampanjaa, toteutettiin ensimmäistä kertaa koko perheen Sporttikortti Perheliikuntapäivä.

Sporttikorttilla eka- ja tokaluokkalaiset saavat maksutta kokeilla erilaisia liikuntamuotoja. Perhepäivässä koko perhe yhdessä pääsi kokeilemaan eri lajeja. Kauppi Sports Centeriin saleihin ja pihalle oli kokoontunut useampi kymmen urheiluseuraa esittelemään omaa lajiaan.

Toimintapisteillä sai itse kokeilla ja kysellä kaikista lajeista. Pukea päälleen lajin eritysvarusteita tai kuulla siihen liittyvää musiikkia. Yksi suosituimmista pisteistä oli mäkihyppysimulaattori. Vaikka korkeusero ei suuri ollut, pääsi jokainen kyytiin uskaltautunut testaamaan tasapainoaan, miltä tuntui liukua pientä alamäkeä ja hypätä patjalle. Harvempi oli aiemmin kokeillut miekkailu tai vetänyt päälleen amerikkalaisen jalkapallon varusteita, hartiasuojaa ja kypärää.

Koripalloa on jo tutumpi ja salibandymaila löytyy monesta kodista, mutta miten lähtee ringetteveto? Kamppailulajien kirjo on moninainen, Kaupissa pääsi kokeilemaan ja kyselemään taekwondosta. Voimistelu, temppurata, sirkustelu ja yleisurheilu haastoivat kokeilemaan omaa ketteryyttä. Moniko oli aiemmin nähnyt tai kokeillut capoeiraa? Cheerleading puolestaan tuo ehkä ensin mieleen huiskuja heiluttelevat kannatusjoukot, mutta nyt oli mahdollisuus kokeilla vaikka seisomista ihmispyramidin päällä.

Tapahtumapäivän hieno keli tarjosi huikeat puitteet pihan trial-näytöksille. Yleisö seurasi henkeä haukkoen taitavien ajajien pyöränkäsittelyä. Pihalla suunnistuksen emit-rata haastoi kisaan ja katukoriksen pompottelu sujui leppoisasti.

Kauppiin oli saapunut mukavan runsaslukuinen joukko perheitä. Hienoa oli myös huomata, miten aikuiset yhdessä lasten kanssa intoutuivat kokeilemaan eri lajeja.

Perheliikuntapäivän järjestivät Hämeen Liikunta ja Urheilu ja Tampereen kaupunki.

 

Sporttikortin perheliikunnan tapahtumat jatkuvat. Sunnuntaina 23.9. Sporttikortin SuperPark-päivä, jonne sporttikorttilaiset sisaruksineen pääsevät alennuksella ja aikuiset mukaan maksutta.
Yhteisen liikkumisen lisäksi ohjelmassa luento lasten tasapainoisesta media-arjesta sekä lasten hyvinvointiin liittyviä esittelypisteitä.