Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n vuosikokous ja merkkipäivä

28.11.2013


20-vuotias Hämeen Liikunta ja Urheilu ry järjesti syyskokouksensa torstaina 28.11.2013 Varalan urheiluopistolla.

Kokouksen asioina olivat hallitusvalinnat sekä vuoden 2014 toiminta- ja taloussuunnitelman hyväksyminen. Kokousta ennen pidetyssä miniseminaarissa esiteltiin valtion seuratuen kriteeristöt ensi vuodelle.

 

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n perustamisesta tuli maanantaina 25.11.2013 kuluneeksi 20 vuotta. Kuluneina vuosikymmeninä järjestö on vakiinnuttanut asemansa hämäläisenä liikunnan ja urheilun paikallisena toimijana ja edunvalvojana. Merkkipäivää vietettiin arkisesti työn merkeissä.

Vuosikokousta edeltäneessä miniseminaarissa opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta kertoi valtion myöntämistä suorista seuratuista. Kuulijakunta kuuli viimeisimmät uutiset 2. joulukuuta käynnistyvään seuratoiminnan kehittämistukeen sekä tulevaisuuden näkymiä valtion tuista. Tämän vuoden seuratuki oli yhteensä 3,8 milj.€. Siitä HLU:n alueen tuki oli n. 500 000 €, joka jakaantui 42:lle seuralle. Ensi vuoden tukisumma on kaikkiaan 5 milj.€.

HLU:n hallitus ennallaan

Vuosikokous valitsi ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti HLU:n hallituksen uudet jäsenet vuosille 2014-2015. HLU:n puheenjohtajana toiselle kaudelle jatkaa Hannu Soro Tampereelta. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kirre Palmi ja jäseniksi Pekka Rindell, Jarmo Tuomiranta, Jouko Urvikko sekä Tiina Venho.

Toiminta- ja taloussuunnitelma

Vuosikokous hyväksyi yksimielisesti HLU:n toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2014. Toiminnan painopisteiksi on nostettu kaksi tärkeää kokonaisuutta: urheiluseurojen elinvoimaisuuden vahvistaminen ja lasten liikunnan lisääminen.

Seurat ovat suomalaisen liikunnan keskeinen toimija. HLU tekee työtä niiden kehittämisen ja mahdollisimman hyvän toiminnan hyväksi.  Konkreettisina työkaluina ovat mm. ensi vuonnakin jaettava nuorten huippu-urheilijoiden tuki sekä seuratoiminnan koulutuskokonaisuuksien paketointi ja markkinointi kuntiin, jotka sen hankkimalla voivat edistää oman kuntansa seuratoimijoiden osaamista ja seurakentän elinvoimaisuutta. Kolmas seuratoiminnan konkreettinen työkalu on uusi Valmentaja- ja ohjaajakoulutuskokonaisuus (VOK 1), jota HLU aktiivisesti markkinoi ja toteuttaa toimialueen seurakentälle.

Lasten innostamista liikkumaan ja kokeilemaan uusia lajeja toteutetaan mm. Eka- ja tokaluokkalaisten Sporttikortti-kampanjan avulla, Liikkuva Koulu –hankkeen aktiivisen toiminnan kautta, kesän Hämeen Sportti –leirillä sekä kouluttamalla lasten liikuttajia niin varhaiskasvatuksessa, seuroissa kuin koulumaailmassa.

"Yhdessä kuntien kanssa luodaan aktiivisen elämäntavan perusta, jossa liikuntaolosuhteet ja -rakentaminen tukevat myös omaehtoisen liikunnan lisäämistä”, totesi HLU:n aluejohtaja Ari Koskinen esitellessään suunnitelmia ensi vuodelle.

 

Lisätietoa:
HLU, aluejohtaja Ari Koskinen, p. 0207 482 601, ari.koskinen@hlu.fi

 

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n hallitus vuonna 2014:
puheenjohtaja:
Hannu Soro, Tampere (henk.koht. varajäsen Riitta Nokkala, Humppila)

varapuheenjohtajat:
Kirre Palmi, Tampere (Aira Ikonen, Tampere)
Leena Murtonen, Hämeenlinna (Jarmo Levänen, Loppi)

jäsenet:
Pekka Rindell, Tampere (Karitta Kuukka, Tampere)
Jarmo Tuomiranta, Tampere (Harri Talonen, Tampere)
Jouko Urvikko, Tampere (Arto Lehtinen, Akaa)
Tiina Venho, Forssa (Marja Kauppinen, Tampere)
Asko Takala, Nokia (Markku Salonen, Tampere)
Jussi Viljanen, Orivesi (Kari Lahtinen, Pälkäne)
Minna Minkkinen, Tampere (Piia Ralli, Tampere)
Päivi Utriainen, Nokia (Pauli Hakala, Tampere)