Ikääntyneiden liikunta urheiluseurassa -webinaari 5.5.

9.4.2020

Ennusteiden mukaan vuonna 2030 yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä on 26 prosenttia eli noin 1,5 miljoonaa. Onko urheiluseurasi varautunut tähän väestömuutokseen? ESLU järjestää yhteistyössä Ikäinstituutin kanssa webinaarin, jossa pohditaan seurojen toiminnan kehittämistä ikääntyneiden mukaan innostamiseksi. Tule kuulolle ja osallistu keskusteluun!

Ajankohta: Tiistai 5.5.2020 klo 17:30 - 19:30

Paikka: Teams

Järjestäjä: Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU ja Ikäinstituutti

 

Ikäihmiset kaipaavat matalankynnyksen liikuntaa, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, jotka lisäävät heidän terveyttään ja hyvinvointiaan. Voisiko seurasi tarjota senioreille esimerkiksi liikuntaneuvontaa, eläkeläisten valmennusryhmiä, erilaisia kunnon mukaan sovellettuja lajitreenejä, voima- ja tasapainoharjoittelua tai ulkoiluryhmiä? Entä mahdollisuuden toimia vertaisohjaajana?

Tilaisuuden tavoitteena on innostaa ja auttaa urheiluseuroja liikuntatoiminnan suuntaamisessa erityisesti yli 65-vuotiaille, jotka ovat edelleen itsenäsiä ja toimintakykyisiä. Keskustelutilaisuudessa käydään läpi, mitä erityispiirteitä ikäihmisten liikunnan palvelutarjonnan suunnittelussa ja toteutuksessa olisi hyvä ottaa huomioon. Samalla on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia muiden seuratoimijoiden kanssa jo olemassa olevasta toiminnasta, käytännön seuraesimerkkiä unohtamatta, ja saada vinkkejä omaan toimintaan. 

Webinaari on verkossa toteutettu koulutus/keskustelutilaisuus, johon seminaarin vetäjä, luennoitsijat ja osallistujat liittyvät omalta tietokoneeltaan. Pääset mukaan tapahtumaan klikkaamalla osallistumislinkkiä, joka lähetetään osallistujille sähköpostitse ennen webinaaria. Saat samalla myös tarkemmat osallistumisohjeet. 


Keskustelun johdattelijat: Saila Hänninen ja Elina Vuorjoki-Andersson, Ikäinstituutti


Seuraesimerkki: SimmisWanda, Matti Alpola

Ikääntyneiden liikuttamisesta SiWassa voit lukea uusimmasta Etelätuuli-verkkolehdestä: Uusia seuratoimijoita yli 65-vuotiaista – Simmis Wandassa halutaan liikuttaa myös ikäihmisiä.


Webinaari on suunnattu ikääntyneiden liikunnan edistämisestä ja urheiluseuran kehitystoiminnasta kiinnostuneille seuratoimijoille.

Ikäinstituutti ja ESLU tarjoavat tilaisuuden veloituksetta urheiluseurojen edustajille.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.4.2020.

Lisätietoja: ESLUn terveysliikunnan kehittäjä Merja Palkama, merja.palkama(a)eslu.fi, puh. 040 595 4195