HLU kannustaa - ylös, ulos ja lenkille!

18.3.2020


Muistakaa pitää huoli omasta jaksamisesta

 

Nyt kun korona-virus on sulkenut tutut sisäliikuntatilamme, on oiva hetki kartoittaa mahdollisuuksia omatoimiseen ulkoliikuntaan. Ihan nurkan takana tai vähän kauempana, on monia mahdollisuuksia nauttia ulkoilmasta ja luonnon terveysvaikutuksista silloin, jos etätyö kotona saa seinät kaatumaan päälle!

Kunnat ja kaupungit tarjoavat perinteisiä pururatoja kävelijöille ja juoksijoille, pyöräilybaanoilla ei enää ole lunta, ja lisäksi monin paikoin löytyy ”ulkokuntosaleja”, joissa voimme käydä omatoimisesti hankkimassa lihasvoimaa!

Lisäksi alueellamme on monia hienoja vaellusreittejä, kuten Birgitan Polku, Kaarinan Polku tai Pirkan Taival!  Ne suorastaan odottavat meitä haistelemaan orastavan kevään tuoksuja.  Myös luonnonsuojelualueita ja kansallispuistoja on runsaasti – tutustua voi vaikka Siikanevaan tai Torronsuohon.  Näkemistä ja kokemista siis riittää! 

Ja jos tuntuu, että liikkeelle lähtemiseen tarvitaan joku syy, kannattaa ladata puhelimeen geokätköily -sovellus tai MOBO -sovellus.  Geokätköilyssä etsitään nimensä mukaisesti ”kätköjä”, MOBO-sovelluksen avulla rasteja.  MOBO-rasteja on tarjolla monen kunnan ja kaupungin alueella – Hämeenlinnasta Virroille ja Kangasalta Ikaalisiin.  

Eli ei jäädä pelkästään sohvalle – nyt voi järkevästi toimien kokeilla myös jotain uutta!  Eli kevättä kohti  - kyllä tämä tästä!