Uuden suomalaisen innovaation odotetaan tuovan miljoonapotin urheilulle ja liikunnalle

5.5.2021

Syyskuun alussa käynnistyvä suomalainen innovaatio, Urheilukortti, kannustaa suomalaisia tulemaan urheilutapahtumiin sekä lisää seurojen, lajiliittojen, Olympia- ja Paralympiarahastojen tulolähteitä. Kortin myötä urheilu ja liikunta voisi saada neljässä vuodessa jopa 20 miljoonan lisärahoituksen toiminnalleen.


Urheilukortti on urheilun taustavaikuttajien sekä urheiluorganisaatioiden yhdessä kehittämä mobiilikortti, joka innostaa kuluttajia kotikatsomoista eri lajien urheilutapahtumiin. Urheilukortilla houkutellaan erityisesti uusia katsojia sekä lisätään ja monipuolistetaan jo urheilutapahtumissa käyvien kuluttajien tapahtumakäyntejä.

Urheilukortin logo, jossa teksti Urheilukortti.


Edullisempia lippuja sekä tukea omalle seuralle, lajille tai rahastoon

Mobiilikorttina ladattavan Urheilukortin avulla käyttäjä saa pääsylippuja tapahtumiin edullisemmin, ja osan lipun hinnasta voi ohjata suoraan haluamalleen seuralle, lajiliitolle, Olympiarahastoon tai Paralympiarahastoon. Urheilukortin mobiilisovelluksessa kuluttaja pystyy uudella ainutlaatuisella tavalla  helposti näkemään, mitä eri lajien urheilutapahtumia on tarjolla koko Suomessa ja ostamaan mobiilisti niihin pääsyliput.

- Urheilukortin avulla kuluttajat voivat hankkia pääsylippuja eri lajien tapahtumiin edullisemmin ja samalla
Urheilukortin kautta tukevat urheilua, kertoo Urheilukortti-idean kehittänyt Suomen Urheilukortti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Vanni.

- Suomen Urheilukortti Oy:n kanssa sopimuksen tekevät seurat ja lajiliitot julkistetaan kesällä. Urheilukortin haltijoille avautuu monipuolinen tarjonta laadukkaita urheilutapahtumia eri puolilla Suomea.

- Mukana tulee olemaan runsaasti mahdollisuuksia tutustua naisten ja miesten joukkue- ja yksilölajien huipputapahtumiin. Urheilukortilla pääsyliput voi hankkia helposti lukuisiin tapahtumiin jo syksyn 2021 aikana, kertoo Urheilukortin kehitysjohtaja Petri Harsunen.

- Haluamme erityisesti tuoda lisätuottoja seuroille ja lajiliitoille sekä tuottaa lisäarvoa naisurheiluun sekä Olympia- ja Paralympiarahastoon kohdennettavan tuen myötä suomalaiseen huippu-urheiluun, Harsunen painottaa.

- Tapahtumayhteistyön ohella seurat ja muut urheiluorganisaatiot voivat itsekin välittää Urheilukortteja faneilleen, jäsenilleen ja sidosryhmilleen ja saavat näin rahaa omaan toimintaansa. Halusimme kehittää koko urheiluyhteisön yhteisen ”työkalun”, Urheilukortin, valottaa Suomen Urheilukortti Oy:n hallituksen jäsen Jukka-Pekka Vuorinen.

- Toivomme, että suomalaiset kävisivät aiempaa selvästi enemmän seuraamassa paikan päällä useiden eri lajien tapahtumia, Vuorinen painottaa.

- Mobiilisovellus tulee jatkossa tarjoamaan seuroille ja lajiliitoille uuden tavan informoida kuluttajia tapahtumistaan.


Lisärahoitusta urheilulle

Urheilukortin myötä urheilu voi tienata neljässä vuodessa jopa yli 20 miljoonaa euroa.

- Mikään olemassa olevista urheilun rahoitusmuodoista ei ole tulevina vuosina itsestäänselvyys, joten Urheilukortti tulee juuri oikeaan aikaan, lisää Mikko Vanni, jonka edellinen suurhanke oli Musiikkimuseo Famen perustaminen.

- Juuri Musiikkimuseo Famen menestys museokorttiyhteistyössä avasi silmät myös Urheilukortti-idean kehittämiseen. Famessa yli 25 000 museokorttilaista n. 40 000sta kävijästä ja 1 000 myytyä museokorttia viidessä kuukaudessa oli lähtölaukaus Urheilukortille.

- Museokortilla on yli 200 000 vakiintunutta käyttäjää, palautus museoille on vuositasolla jo ylittänyt 10 miljoonaa euroa. Jos Urheilukortti saavuttaa 180 000 kortin tavoitteen neljässä vuodessa, on yhteensä 20 miljoonan euron tavoite realistinen, Vanni toteaa.

Hankkiessaan 69 euron hintaisen Urheilukortin kuluttaja saa siihen viisi tapahtumaa, jolloin  yhden tapahtuman hinta kuluttajalle on 13,80 euroa. Urheilukorttiin mukaan tulevien tapahtumien pääsylippujen normaalihinta on 15-18 euroa.


Urheilukortin rahoituspohja

Urheilukortin rahoitus on myös edennyt hyvin viiden Urheilun ja liikunnan aluejärjestön (Hämeen Liikunta ja Urheilu (HLU), Kainuun Liikunta, Keski-Suomen Liikunta, Keski-Pohjanmaan Liikunta ja Kymenlaakson Liikunta) tultua Suomen Urheilukortti Oy:n osakkaaksi kahden urheilumyönteisen sijoittajan (Lynx Rave Invest Oy/Juha Salminen ja Tero Inkala) ohella.

- Lisäksi Urheilukortin osakkaita ovat Mikko Vanni sekä Vannin, Vuorisen ja Salmisen yritykset Life Style Invest Oy, PJ Team Oy ja Juelot Oy, Urheilukortin taloudesta vastaava Suomen Urheilukortti Oy:n hallituksen jäsen Risto Salminen mainitsee.

-Uutta tässä on myös se, että netistä Urheilukortin hankkiva kuluttaja voi itse päättää mille seuralle tai lajille hänen korttinsa tukiosuus ohjataan, jo puoli vuotta Urheilukortti-konseptin valmistelutyötä johtanut Mikko Vanni painottaa.  Vaihtoehtoisina tukikohteina ovat myös Olympiarahasto ja Paralympiarahasto.

- Urheilukortin avulla aktivoidaan sen haltijoita omatoimisen urheilun ja liikunnan pariin. Jatkossa Urheilukorttiin sisältyy etuja henkilökohtaiseen liikuntaan sekä valtakunnallisiin ja alueellisiin tuotteisiin ja palveluihin, Vanni muistuttaa. 


Hämeen Liikunta ja Urheilu (HLU) uskoo Urheilukortin mahdollisuuksiin

- Olemme huolissamme liikunnan julkisesta rahoituksesta ja haluamme olla edistämässä urheiluseurojen ja -tapahtumien talouden uudistumista ja vahvistumista, toteaa aluejohtaja Ari Koskinen.

- HLU:n hallitus oli mukaan lähtemisestä yksimielinen. Tuemme Urheilukortti-hanketta omalla viestinnällämme ja hyödynnämme verkostojamme hankkeen hyväksi, puheenjohtaja Hannu Soro jatkaa.



Lisätietoja: www.urheilukortti.fi

Mikko Vanni, Suomen Urheilukortti Oy:n hallituksen puheenjohtaja
mikko.vanni@urheilukortti.fi; p. 0400 422 751

Ari Koskinen, aluejohtaja, Hämeen Liikunta ja Urheilu
ari.koskinen@hlu.fi; p. 358 50 371 4999