Lasten urheilu -webinaarisarja vanhemmille

Syksyllä 2021 järjestetään kolmen Lasten urheilu -webinaarin sarja, josta yksi on suunnattu enemmän vanhemmille.

Tilaisuudet ovat maksuttomia.


Vanhemmille ja valmentajille:

ti 21.9.2021 klo 18.00–18.45
Lasten hyvinvoinnin ja mielen taitojen vahvistaminen alkaa vanhemmista ja valmentajista! 

Luennoitsija: Laura Andelin, psykoterapeutti (Valvira), psyykkinen valmentaja

  • Yhteistyössä on voimaa
  • Aikuisten erilaiset roolit lasten urheilussa
  • Aikuisen rooli tunteiden pelikentällä

Ilmoittaudu 21.9. tilaisuuteen.


Laura Andelin

Aiheen äärellä psykoterapeutti (Valvira), psyykkinen valmentaja Laura Andelin, jolla on yli 20-vuoden kokemus psyykkisen hyvinvoinnin ja taitojen vahvistamisesta, kouluttamisesta sekä kehitystyöstä. "Lasten hyvinvoinnin ja mielen taitojen vahvistaminen alkaa vanhemmista ja valmentajista. Urheilusektorin tulevaisuuden rakenteet voidaan luoda vain yhteistyössä lasten ympärillä toimivien aikuisten osaamista hyödyntäen."Seminaarit ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen: webinaareihinn tulee ilmoittautua 
Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse osallistumislinkki ja ohjeet  noin viikko ennen koulutusta.ti 30.3.2021 klo 18.00–19.00
Urheilevan lapsen terveellinen ravinto

Luennoitsija: Titta Mehtänen, TtK, Tampereen urheiluakatemian ravitsemusasiantuntija

Vanhemman rooli urheilevan lapsen ruokailussa on merkittävä. Jotta turvataan lapsen normaali ikään kuuluva kasvu ja kehitys sekä tuetaan urheilussa kehittymistä ja palautumista, täytyy myös ravintoon kiinnittää huomiota. 

Luennolla kuulet mm. miten pystyt auttamaan lastasi oikeanlaisen ruokasuhteen kehittymisessä, saat käytännön vinkkejä urheilevan lapsen ruokien koostamiseen sekä opit keinoja, miten ruokailut saa rytmitettyä harjoitusten ja muun arjen kanssa.
ti 13.4.2021 klo 18.00–19.00
Aivohuolto palautumisen tukena

Luennoitsija: Nina Uusitalo, Neuropsykologian erikoispsykologi, PsL Kouluttaja, valmentaja, työnohjaaja ja konsultti

Lapsen hyvinvoinnista huolehtiminen on vanhemman tärkein tehtävä. Webinaarissa tutustut kehittyvän lapsen aivojen tarpeisiin ja saat käytännönläheisiä vinkkejä niistä huolehtimiseen. Näkökulmana on erityisesti urheilevan lapsen kokonaisvaltainen hyvinvointi, palautuminen ja ylikuormituksen välttäminen.to 27.5.2021 klo 18.00–19.00
Miten voin vanhempana tukea urheilevaa lasta tai nuorta psykologisesta näkökulmasta? 

Luennoitsija: Aleksi Tossavainen, M.Ed., LitM, psyykkinen valmentaja (Suomen Psykologiliiton sertifioima) ja tietokirjailija

Kustantamisen, kannustamisen ja kuljettamisen lisäksi vanhemmilla on tärkeä rooli muun muassa nuoren urheilijan motivaatioon, itsetuntoon ja koettuun kyvykkyyteen urheilun suhteen. 

Viime vuosina valmentajien koulutuksessa on panostettu paljon psykologiseen näkökulmaan ja sen hyödyntämiseen valmennuksessa. Vanhempien on vähintään yhtä tärkeää saada tähän liittyvää tieteeseen pohjautuvaa tietoa. Tämä webinaari vastaa kysymykseen, miten voin vanhempana tukea urheilevaa lasta/nuorta psykologisesta näkökulmasta.

HLU toteuttaa luennot yhdessä DropIN-liikkeen kanssa. 
Hanke on saanut tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.TALVI 2021:

Lasten urheilun webinaarisarja vanhemmille ja valmentajille

Hämeen Liikunnan ja Urheilun suuren suosion saaneet luennot urheilevien lasten ja nuorten vanhemmille saavat jatkoa!Alkuvuodesta 2021 toteutettiin Lasten urheilun webinaarisarja, jossa  oli omat kokonaisuutensa niin urheilevien lasten vanhemmille kuin uutena kokonaisuutena lasten valmentajille. Webinaarit olivat avoimia myös kaikille muillekin aiheista kiinnostuneille.

Kouluttajat: Johanna Luttinen ja Arttu Luttinen


HLU toteutti maksuttomat luennot yhdessä DropIN-liikkeen kanssa. 
Hanke on saanut tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.Urheilevan lapsen vanhemmille:

ke 20.1.2021
Urheilevan lapsen motivaation ja itsetunnon tukeminen

ke 10.2.2021 
Urheilevan lapsen hyvinvoiva arki


Lasten valmentajille:

to 28.1.2021 
Turvallisen oppimisympäristön sekä joukkuehengen vahvistaminen

to 11.2.2021 
Urheilevan lapsen vahvuuksien tunnistaminen ja tunnetaitojen käsittely urheilussa

to 25.3.2021 
Lasten osallisuuden lisääminen erilaisten mallien avulla


Kouluttajat:

Johanna Luttisen sydäntä lähellä on lapsilähtöisen, turvallisen ja innostavan oppimis- ja kohtaamiskulttuurin kehittäminen laaja-alaisen yhteistyön voimin. Työkseen hän valmentaa ja kouluttaa tavoitteenaan boostata lasten, nuorten sekä aikuisten hyvinvointia, liikunnan iloa ja onnistumisen kokemusta.Arttu Luttinen yrittäjä, valmentaja ja entinen huippukiekkoilija. Arttu on pelannut ammatikseen jääkiekkoa 17 vuotta niin Suomessa kuin ulkomailla. Arttu on toiminut myös valmentajana lapsille, nuorille ja aikuisille.