Liikunnan aluejärjestöjen yhteistyö uudelle tasolle

18.3.2021

Keskiviikkona 17.3.2021 perustettiin valtakunnallinen ”Suomen Liikunnan Alueet ry”. Järjestön kotipaikka on Helsinki, ja sen perustajina ovat kaikki 15 liikunnan aluejärjestöä Suomessa.


- Liikunnan aluejärjestöjen perustaman yhteisen järjestön tehtävänä on koordinoida aluejärjestöjen yhteistä tekemistä sekä toimia yhteistyön kehittäjänä. Valtakunnallisten kumppaniemme osalta uusi järjestö luo tilanteen, jossa alueita edustaa yksi taho. Tämä luo toimintaan dynamiikkaa ja tehokkuutta visioi HLU:n aluejohtaja Ari Koskinen.

Vuoden 2021 toimintasuunnitelma keskittyy uuden järjestön toiminnan käynnistämiseen. Yksi tärkeimmistä teemoista Suomen Liikunnan Alueet ry:llä on vaikuttaminen liikuntaan ja urheiluun liittyvään rahoitukseen. Vuoden aikana selvitetään, kuinka Suomen Liikunnan Alueet ry voisi toimia uusien hankkeiden hakijana niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Vuoden aikana kehitetään alueiden yhteistä koulutusta ja parannetaan niiden koordinointia. Lisäksi tuotetaan yhdenmukaista viestintää.

Liikunnan aluejärjestöt toimivat paikallisesti ja alueellisesti liikunnan ja urheilun puolesta. Valtakunnallisesti yhteistyötä tehdään muun muassa kuntien, opetus- ja kulttuuriministeriön, Olympiakomitean, lajiliittojen, Liikkuvat-ohjelmaperheiden ja aluehallintovirastojen kanssa.

- Hämeen Liikunnan ja Urheilun (HLU) osalta, olemme olleet aktiivisesti kehitystyössä mukana. Uskomme yhteisen järjestömme luovan edellytyksiä entistä vaikuttavamman liikuntapolitiikan toteuttamiselle, uskoo HLU:n puheenjohtaja Hannu Soro.


Suomen Liikunnan Alueet ry:n hallitusvalinnat

Suomen Liikunnan Alueet ry:n hallitukseen koottiin erilaista osaamista huomioiden alueellinen kattavuus sekä tasa-arvolain vaatimukset. Valituiksi tulivat:

Puheenjohtaja Mika Penttilä, Oulu

Varapuheenjohtajat:

  • Ella Salmela, Laukaa ja
  • Päivi Wickström, Vantaa

Hallituksen jäsenet:

  • Antti Kivelä, Kuopio
  • Eija Kellokoski-Kari, Veteli
  • Riikka Visa, Raisio
  • Riku Granat, Tampere

Lisätietoja uudesta järjestöstä antaa puheenjohtaja Mika Penttilä, mika.penttila@ouka.fi, puhelin 044 7039012