Toiminnanjohtaja Eki Karlsson on vuoden liikuttava arvojohtaja

9.9.2020

Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson on valittu vuoden liikuttavaksi arvojohtajaksi. Palkinto myönnettiin nyt kuudennen kerran. Palkinto myönnetään vuosittain johtajalle, joka konkreettisilla toimillaan, esimerkillään ja kannanotoillaan edistää liikkumista ja liikuntaa niin omassa organisaatiossaan kuin yhteiskunnassa laajemmin. Palkinto luovutettiin Karlssonille Tampereella 9.9. Johtajuussymposiumin yhteydessä.Tämän vuoden Johtajuussymposiumin teema oli Kestävä kehitys – sanoista tekoihin. Siksi valinnan perusteissa korostettiin erityisesti Eki Karlssonin aktiivista osallistumista keskusteluun yritysten yhteiskuntavastuusta, eettisesti kestävistä valinnoista, vastuullisuudesta ja ilmastonmuutoksesta. Läheinen suhde luontoon ja positiivinen suhtautuminen kanssaihmisiin ovat aina määritelleet hänen toimintaansa.

Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth, toiminnanjohtaja Eki Karlsson ja aluejohtaja Ari Koskinen

- Kestävää kehitystä voi edistää monella tavalla ja tasolla, niin myös ulkoillessa. Suomessa ulkoillaan vuosittain yli 650 miljoonaa kertaa. Ei ole siis aivan yhdentekevää, miten, milloin, kenen kanssa ja missä sitä tehdään.  Itse lupaan että Suomen Latu tekee kestävän kehityksen sitoumuksen (sitoumus2050.fi) ja toteuttaa niin pieniä kuin suuriakin tekoja kestävän kehityksen edistämiseksi, kuvaili Karlsson arvomaailmaansa jäsenlehdessä.

Lisäksi valintaan vaikutti se, että Eki Karlsson ymmärtää liikunnan ja urheilun kokonaisuutena. Ennen Suomen Ladun toiminnanjohtajan tehtävää hän on käynyt läpi huippu-urheilu-uran ja -polun, valmentanut maajoukkuetason urheilijoita sekä toiminut liikunnanopettajana ja kilpaurheiluun liittyvän liiton toiminnanjohtajana sekä ohjaa tänä päivänäkin aikuisten harrasteliikuntaa.

Suomen Latu on merkittävä ulkoilun ja terveysliikunnan vaikuttaja ja se onkin Suomen suurin ja tunnetuin kunto- ja ulkoliikunnan keskusjärjestö. Toiminnassaan Suomen Latu on keskittynyt matalan kynnyksen liikunnan ja ulkoilun edistämiseen. Tästä hyvänä esimerkkinä viidettä kertaa järjestetty Nuku yö ulkona -kampanja, joka sai taas suomalaiset viettämään yönsä luonnon helmassa. Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan 86 200 suomalaista aikuista nukkui lauantaina elokuun lopussa yön ulkona.

Suomen Ladun tavoitteena on löytää kaikille mielekäs tapa ulkoilla ja nauttia luonnosta. Tätä toimintaa edistetään 185 jäsenyhdistyksessä, joissa maksaneita henkilöjäseniä on yhteensä yli 88 000. Lisäksi Suomen Ladulla on oma majoitus- ja ravintolaliike Suomen Latu Kiilopää Suomen suosituimman vaelluksiin ja retkeilyyn keskittyneen UK-kansallispuiston kainalossa.  Karlssonin asema Suomen ladun toiminnanjohtajana ja Suomen olympiakomiteassa tekee hänestä liikunnan vahvan vaikuttajan

Vuoden arvojohtaja liikunnan edistäjänä -palkinto

Vuoden arvojohtaja liikunnan edistäjänä -palkinnon myöntää nelihenkinen työryhmä, johon ovat kuuluneet kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth (Pirkkalan seurakunta), aluejohtaja Ari Koskinen (HLU), senior advisor Mikko Mäkelä (Kirkkohallitus) ja kehitysjohtaja Harri Talonen (Tampereen yliopisto). Palkinnon myöntämisen erityisiä perusteita ovat mm. konkreettiset toimet liikunnan edistämiseksi omassa johtajan tehtävässä, innovaatio työn ja liikunnan saralla, yhteisöllisyyden kasvattaminen liikunnan ja urheilun keinoin ja kansainvälinen ajattelu sekä uudistuvan johtajuuden osoittaminen henkilökohtaisesti. 

Aiemmat palkinnon saajat ovat HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti (2015), Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm (2016), Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax (2017), Liikkuva koulu -ohjelman ohjelmajohtaja Antti Blom (2018) ja Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen (2019).


Lisätietoja:                                                                  

Olli-Pekka Silfverhuth
kirkkoherra
Liikkuva seurakunta / Pirkkalan srk
gsm 0500-836000, olli-pekka.silfverhuth@evl.fi

Ari Koskinen
aluejohtaja
Hämeen liikunta- ja urheilu (HLU)
gsm 050 3714999, ari.koskinen@hlu.fi