Syksyn rahoitusinfoja ja -hakuja

14.10.2020

(Päivitetty 6.11.2020) Syksyn kuluessa aukeaa useita rahoitushakuja niin seurojen kuin kuntien eri toimijoiden hyödynnettäväksi. Hakuinfot toteutetaan webinaareina. Lisäksi parhaillaan on käynnissä haku Vuoden Liikkuva varhaiskasvatus-, Liikkuva koulu-, ja Liikkuva opiskelu -yksiköksiINFOTILAISUUKSIA

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki)

Aika ja paikka: 12.11.2020 klo 17-18, Teams

Hakuaika vuodelle 2021 marraskuun puolivälistä joulukuun puoliväliin.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Lisätietoja tulossa ministeriön sivuille: https://minedu.fi/-/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto järjestää 
Harrastamisen Suomen mallin avustushaun hakuinfon

webinaari ma 16.11. kello 9.30-11.00

Alla tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumisohjeet. Tilaisuus järjestetään TEAMSissa ja materiaalit tulevat jakoon tilaisuuden jälkeen siihen ilmoittautuneille. Puheenvuorot pidetään suomeksi, mutta tilaisuudessa on mahdollisuus kommentoida ja kysyä myös ruotsiksi.

Kutsu on kuntien lasten ja nuorten harrastamisesta vastuussa oleville tahoille. Pyrimme varaamaan aikaa lopuksi kysymyksille, lisäksi ilmoittautumisen ohessa on mahdollista jättää ennakkokysymyksiä.

Ennen tilaisuutta voitte halutessanne tutustua harrastamisen Suomen mallin erityisavustuksen hakuohjeeseen täällä ja Opetus- ja kulttuuriministeriön aiheesta julkaisemiin tietoihin .

Ohjelma:

9.30-10.00 Suomen mallin taustaa, Henni Axelin, johtaja, Opetus- ja kulttuuriministeriö
10.00-10.05 Tauko
0.05-11.00 Hakuinfo, Emilia Piitulainen ja Elsa Mantere, Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto

Ilmoittautuminen 11.11.2020 mennessä tämän linkin kautta: www.lyyti.in/Suomen_mallin_hakuinfo_LSSAVI

LISÄTIEDOT

  • Emilia Piitulainen, Suunnittelija, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, emilia.piitulainen@avi.fi, 0295 018 848
  • Elsa Mantere, Ylitarkastaja, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, elsa.mantere@avi.fi, 0295 018 813
  • Marjo Ketonen, Erikoissuunnittelija, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, marjo.ketonen@avi.fi , 0295 018 011


RAHOITUSHAKUJA

Liikunnallisen elämäntavan paikalliset kehittämisavustukset (erityisavustus)

Hakuaika avoinna 30.11.2020 saakka
Opetus- ja kulttuuriministeriö on julistanut haettavaksi liikunnallisen elämäntavan paikalliset kehittämisavustukset liikunnallista elämäntapaa edistäviin hankkeisiin vuodelle 2021. Avustukset haetaan aluehallintovirastoista. Avustuksen päätavoitteena on lisätä väestön liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta Suomessa koko elämänkulussa, erityisesti vähän liikkuvien keskuudessa.
Tutustu liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämisavustusten hakuun.Erityisavustus kunnille harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen

Hakuaika avoinna 2.12.2020 saakka
Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut erityisavustushaun kunnille koulupäivän yhteydessä tapahtuvan harrastustoiminnan edistämiseen. Lasten ja nuorten kuulemisen lisäksi olennaista on olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

Kyseessä on pilottihaku keväälle 2021. Keväällä käynnistyy uusi haku, jossa voi hakea avustuksia lukuvuoden 2021-2022 toimintaan. Pilottivaiheeseen on varattu rahoitusta 9,5 miljoonaa euroa. Päätökset pyritään tekemään joulukuun 2020 loppuun mennessä
Tutustu harrastamisen Suomen mallin pilottivaiheen rahoitushakuun.Seuratoiminnan kehittämistuki

Haku vuodelle 2021 13.11.-18.12.2020 klo 16.15
Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Seuratuki on valtionavustus seuratoiminnan kehittämiseen paikallistasolla. Avustuksen myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Seuratuen avulla voidaan mm. kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, kehittää toiminnan laatua, sekä ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista.
Tutustu seuratuen hakuun.Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden investointiavustukset

Hakuaika avoinna 31.12.2020 saakka
Liikuntapaikkojen ja vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden investointiavustusten hakuaika on avoinna. Avustuksella tuetaan erityisesti kunnalle liikuntalaissa määrättyä tehtävää luoda edellytyksiä asukkaidensa liikunnalle rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Valtionavustusta ei myönnetä kustannuksiltaan alle 20.000,00 euron (alv 0 %) hankkeisiin ilman kunnallistaloudellisia erityisperusteita.
Tutustu rahoitushakuun.HAKEKAA PALKINTOA

Haku Vuoden Liikkuva varhaiskasvatus-, Liikkuva koulu-, ja Liikkuva opiskelu -yksiköksi 

Hakuaika avoinna 18.11.2020 saakka
Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää yhteistyössä Opetushallituksen ja aluehallintovirastojen kanssa palkintoja esimerkillisestä työstä lasten ja nuorten liikkumisen edistämisessä. Palkinnoilla halutaan kannustaa toimijoita laadukkaan työn tekemiseen ja kiinnittää huomiota toimintaan, jossa edistetään rohkeasti, määrätietoisesti ja innovatiivisesti kunkin kohderyhmän fyysistä aktiivisuutta, liikuntaa sekä hyvinvoivaa ja liikunnallista elämäntapaa ja toimintakulttuuria.


Palkinnot ovat rahapalkintoja, jotka tulee käyttää lasten ja nuorten tai koko yhteisön liikkumisen edistämiseen. Jokaisesta kohderyhmästä valitaan kaksi palkittavaa. Palkinnot jaetaan joulukuussa.
https://www.liikkuvavarhaiskasvatus.fi/fi/vuodenyksikko2020
https://www.liikkuvakoulu.fi/liikkuvakoulu2020
https://www.liikkuvaopiskelu.fi/fi/vuodenoppilaitos2020