Lasten Urheilun webinaarisarja – VANHEMMILLE

19.2.2021


Hämeen Liikunnan ja Urheilun webinaarisarja 
urheilevan lapsen vanhemmille sekä muille aiheista kiinnostuneille.


ti 30.3.2021 klo 18.00–19.00
Urheilevan lapsen terveellinen ravinto

Luennoitsija: Titta Mehtänen, TtK, Tampereen urheiluakatemian ravitsemusasiantuntija

Vanhemman rooli urheilevan lapsen ruokailussa on merkittävä. Jotta turvataan lapsen normaali ikään kuuluva kasvu ja kehitys sekä tuetaan urheilussa kehittymistä ja palautumista, täytyy myös ravintoon kiinnittää huomiota. 

Luennolla kuulet mm. miten pystyt auttamaan lastasi oikeanlaisen ruokasuhteen kehittymisessä, saat käytännön vinkkejä urheilevan lapsen ruokien koostamiseen sekä opit keinoja, miten ruokailut saa rytmitettyä harjoitusten ja muun arjen kanssa.

Ilmoittaudu webinaariin 29.3.2021 mennessä.
ti 13.4.2021 klo 18.00–19.00
Aivohuolto palautumisen tukena

Luennoitsija: Nina Uusitalo, Neuropsykologian erikoispsykologi, PsL Kouluttaja, valmentaja, työnohjaaja ja konsultti

Lapsen hyvinvoinnista huolehtiminen on vanhemman tärkein tehtävä. Webinaarissa tutustut kehittyvän lapsen aivojen tarpeisiin ja saat käytännönläheisiä vinkkejä niistä huolehtimiseen. Näkökulmana on erityisesti urheilevan lapsen kokonaisvaltainen hyvinvointi, palautuminen ja ylikuormituksen välttäminen.

Ilmottaudu webinaariin 12.4.2021 mennessä.
to 27.5.2021 klo 18.00–19.00
Miten voin vanhempana tukea urheilevaa lasta tai nuorta psykologisesta näkökulmasta? 

Luennoitsija: Aleksi Tossavainen, M.Ed., LitM, psyykkinen valmentaja (Suomen Psykologiliiton sertifioima) ja tietokirjailija

Kustantamisen, kannustamisen ja kuljettamisen lisäksi vanhemmilla on tärkeä rooli muun muassa nuoren urheilijan motivaatioon, itsetuntoon ja koettuun kyvykkyyteen urheilun suhteen. 

Viime vuosina valmentajien koulutuksessa on panostettu paljon psykologiseen näkökulmaan ja sen hyödyntämiseen valmennuksessa. Vanhempien on vähintään yhtä tärkeää saada tähän liittyvää tieteeseen pohjautuvaa tietoa. Tämä webinaari vastaa kysymykseen, miten voin vanhempana tukea urheilevaa lasta/nuorta psykologisesta näkökulmasta.

Ilmoittaudu webinaariin 26.5.2021 mennessä.
HLU toteuttaa luennot yhdessä DropIN-liikkeen kanssa. 
Hanke on saanut tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.