HLU-seteli mahdollistaa nuorten työllistämisen

18.3.2022

Vuonna 2021 ensimmäistä kertaa liikunnan aluejärjestöjen kautta jaetut työllistämissetelit nuorten osallisuuden lisäämiseen jaetaan myös vuonna 2022.

Todella positiivisen vastaanoton saaneet setelit saatiin HLU:n alueella yli tuplattua täksi kesäksi. Työllistämistukia on jaossa peräti 300.


Tuki on tarkoitettu 15-29-vuotiaan nuoren palkkaamiseksi kahden viikon ajaksi urheiluseuraan aikavälillä 1.5.–30.9. ja on suuruudeltaan 700 euroa. Tukea voi käyttää palkkaan sekä sivukuluihin. Seura voi hakea yhtä tai useaa työllistämisseteliä, mutta yksi nuori voi käyttää vain yhden setelin. Kahden viikon työaika voidaan pilkkoa pidemmällekin ajalle, jos työpäiviä tulee esimerkiksi vain kerran viikossa.

Ensisijainen arviointikriteeri on lasten liikuntamahdollisuuksien lisääminen palkkatuella, eli työtehtävät liittyvät liikunnan ohjaamiseen. Tukea voidaan myöntää myös muihin työtehtäviin urheiluseuroissa, mutta liikuntaleirit, kurssit ja valmennukset ovat ensisijaisia tukipäätöksiä tehdessä.

Tänä vuonna tuki pitää sisällään myös koulutusta. Jokainen HLU-setelin saanut urheiluseura saa katseluoikeuden HLU:n Seura työnantajana -videokoulutukseen ja palkatuille järjestetään Lasten liike-ohjaajakoulutus. Koulutusten ajankohdat julkaistaan 30.4.2022 ja ne järjestetään Pirkanmaalla sekä Kanta-Hämeessä sillä perusteella, mitä seurat hakuvaiheessa sopivimmiksi ilmoittavat.


  • hakuaika 23.3.–10.4.2022, haku päättynyt
  • Hakemukset käsitellään ja päätökset pyritään antamaan pääsiäiseen mennessä.
  • Infotilaisuus seuroille järjestetään 28.3. klo 17:30. 

Lähtekää mukaan lisäämään nuorten mahdollisuuksia ja osallisuutta matalan kynnyksen HLU-setelillä! Tuodaan yhdessä hanketta esiin viestinnässä kaikilla alustoilla #HLUseteli

Hankkeen rahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöstä.


Lisätietoja: seurakehittäjä Tommi Lindroos, p. 044 774 8880, tommi.lindroos@hlu.fi