Harrastamisen Suomen mallin pilottihanke käynnistyi

21.1.2021

Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Pirkanmaalta ja Kanta-Hämeestä mukana 14 kuntaa

Suomen mallin pilotointivaiheessa ovat Pirkanmaalta mukana: Tampere, Kangasala, Orivesi, Ylöjärvi, Valkeakoski, Vesilahti, Lempäälä, Hämeenkyrö, Parkano, Ikaalinen sekä Virrat. Kanta-Hämeestä mukana ovat Hämeenlinna sekä Forssan, Tammelan ja Jokioisten yhteishanke. 

Suomen harrastamisen mallia pilotoidaan kevään aikana ja haku syksyllä alkavaan toimintaan käynnistyy maaliskuun aikana. 


Kutsu verkostotapaamiseen 10.3.2021, etäkokous

Hämeen liikunta ja urheilu kutsuu koolle Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen harrastamisen Suomen malli -verkoston. Verkosto on tarkoitettu kuntien koordinaattoreille, jotka koordinoivat kunnan Suomen harrastamisen mallin toimintaa. Verkostoon voivat osallistua toimijat kunnista, jotka ovat pilotointivaiheessa mukana, mutta myös kuntien edustajat, jotka tähtäävät syksyllä alkavaan toimintaan.

Alueellisessa harrastamisen verkostossa kuullaan aluehallintoviraston ajankohtaista asiaa hankkeesta ja tulevasta avustushausta syksyn toimintaan. Verkostossa jaetaan ajankohtaista tietoa, hyviä käytäntöjä ja mietitään yhteistyömahdollisuuksia eri toimijoiden kesken. 

Ohjelma:

13.00-13.10 HLU ajankohtaista
13.10-13.30Ajankohtaista Sisä- ja Länsi-Suomen aluehallintovirastosta, Emilia Piitulainen
13.30-13.50Ylöjärven harrastamisen malli, Heikki Puttonen
13.50-14.00 tauko
14.00-15.00kuntakuulumiset 
 - Miten pilotointivaihe on sujunut kunnissa? Haasteet ja onnistumiset?
 - Millaista palautetta toiminta on saanut lapsilta, huoltajilta ja muilta tahoilta?


ILMOITTAUDU TILAISUUTEEN