Varhaiskasvatuksen liikuntawebinaari 

tiistaina 3.11.2020 
klo 12.00 - 15.00


Hämeen Liikunta ja Urheilu järjestää osana Liikkuva lapsi varhaiskasvatuksessa -hanketta yhteistyössä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa webinaarin varhaiskasvattajille.

Aikataulu:

Klo
12-12.15Webinaarin avaus ja AVI:n ajankohtaiset kuulumiset
12.15-12.30Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tukipalvelut, Nina Korhonen
12.30-13.15Motorisen oppimisen vaikeuden tunnistaminen ja tukeminen, Piritta Asunta
13.20-14.05Innosta lapsi liikkujaksi!, Jaana Kari
14.10-14.55Käytännön vinkkejä motorisen oppimisen tukemiseen liikkujatyypit huomioiden, Ursula HaapanenMotorisen oppimisen vaikeuden tunnistaminen ja tukeminen 
Tunnistatko lapsen ryhmästäsi, jolla on motorisen oppimisen vaikeuksia? Osalle lapsista uusien motoristen taitojen oppiminen on hidasta ja työlästä. Luento sisältää uusimman tutkimustiedon motorisen oppimisen vaikeuksien havainnoinnista sekä motorisen oppimisen tukemisesta ja lapsen osallisuuden vahvistamisesta.

Piritta Asunta, LitT, tutkija, Likes

Innosta lapsi liikkujaksi!
Jaana Kari luennoi tutkittuun tietoon ja kokemuksiinsa perustuen, miten varhaiskasvatuksessa tuetaan lapsen kasvua liikunnalliseen elämäntapaan. Luennolla pohditaan, miten lapselle tarjotaan kokemuksellisesti monipuolista liikuntaa ja miten vältetään liikunnallisen itsetunnon kolhiintuminen. Pääset testaamaan oman Liikkujatyyppisi ja opit, miten kasvattajan Liikkujatyyppi heijastuu lasten liikunnanohjaukseen.

Jaana Kari, LitT


Käytännön vinkkejä motorisen oppimisen tukemiseen liikkujatyypit huomioiden
Käytännön vinkkejä arkeen.

Ursula Haapanen, LitM, Varalan Urheiluopisto


Ilmoittautuminen 30.10.2020 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään viikolla 44 ohjeet järjestelmään kirjautumista varten. 

Ilmoittaudu Varhaiskasvatuksen liikuntawebinaariin


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hämeen Liikunta ja Urheilun tavoiteena oli järjestää osana Liikkuva lapsi varhaiskasvatuksessa -hanketta kaksi Varhaiskasvatuksen liikuntaseminaaria Tampereella ja Tammelassa. 

Koronatilanteesta johtuen seminaarit muutettiin yhdeksi webinaariksi.