HAASTAMME SINUT mukaan rakentamaan Liikkumisen unelmavuotta 2017!

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on käynnissä ja luvassa on upea kokonaisuus yhdessä tekemistä ja erilaisia tapahtumia. Vuosi 2017 on myös Liikkumisen unelmavuosi, jonka toteuttamiseen haastamme sinut mukaan!  

Liikkumisen unelmavuonna innostutaan liikkumisen unelmista ja ideoidaan yhdessä miten niitä toteutetaan – kokeillen! Ideoita jakamalla innostetaan ja osallistetaan muitakin rohkeasti kokeilemaan.

 

HAASTE: Mikä on Sinun liikkumisen unelma vuonna 2017?

 

Kerro meille oma unelmasi, jonka aiot toteuttaa Liikkumisen unelmavuonna 2017. Unelma saa olla iso tai pieni, juuri sinun omasi.

Keräämme tänne 100 hämäläistä unelmaa kannustamaan ja innostamaan muitakin miettimään ja toteuttamaan omaa unelmaansa ensi vuonna!


Haasta tällä viestillä muitakin mukaan kertomaan omasta unelmasta!

 

 

Minun Unelmani!

 

Nostaa kunto samalle (suhteelliselle) tasolle kun se oli vajaa kymmenen vuotta sitten. Pyrin lisäämään liikuntaa aina kun se on mahdollista - lyhyet matkat kävellen tai pyörällä.

Timo Ilomäki
Hämeen Yrittäjät
hankinta-asiamies

Järjestämme yhteistyökumppanien kanssa koulutuksia ja tapahtumia, jotka tähtäävät yrittäjien parempaan jaksamiseen.

 

--------------------------------

Oma unelmani on juosta talvimaratoni lumisella alustalla, pikku pakkasella, nastakengät jalassa joulukuussa 2017.

Riikka Rajala
Tampereen Maratonklubi (TREMK)
Kilpailunjohtaja Tampere Maraton

"Haluamme kannustaa ihmisiä ottamaan liikunta osaksi elämäänsä. Erityisesti juoksu ja hiihto, ja myös muut kestävyyslajit kuten triathlon ovat lähellä sydäntämme. Toimintamme on avointa, suvaitsevaista ja joustavaa - kaikkien jäsenten omia tavoitteita tuetaan."

 

--------------------------------

Vähintään 100 eri suorituskertaa ja yhteensä yli 100 tuntia. Vähintään 100 suunnistuskilometria. Vähintään 100 uintikilometria.

Visa Merikoski
MTK-Pirkanmaa
toiminnanjohtaja

"Olemme käynnistänee järjestön sisäisen liikuntakampanjan 100kertaaparemmaksi"

 

-------------------------------

Aloitin työurani seurakehittäjä 1.6.2016. Olen saanut kutsuja tulla tutustumaan mm. miekkailuun ja melontaan. Rakennankin unelmani näiden pohjalta. Unelmoin, että pääsen kokeilemaan tänä vuonna viittä lajia, joita en ole ennen harrastanut. Kutsuja otetaan vastaan.

Jani Järvelin
Hämeen Liikunta ja Urheilu ry
seurakehittäjä
"
Tehtävänäni on tukea seurojen toimintaa siten, että siellä jää entistä enemmän aikaa liikuttaa muita."

-----------------------------

Pyöräily osaksi arkea!
Teemme meidän päiväkodista pyöräilevän. Pyöräilystä luonnollinen tapa liikkua paikasta toiseen lasten kanssa. Henkilökunta käyttämään työmatkapyöräilyä. Lasten vanhemmat innostetaan mukaan pyöräilyyn.

Teemu Heikkilä
JAP Aulanko (Jaarlin Päiväkodit)
Lastentarhanopettaja

----------------------------

Tukea, tietoja ja tsemppaamista - HLU eli Hämäläinen Liikkuu Useasti eli olemme mallina muillekin!

Ari Koskinen
Hämeen Liikunta ja Urheilu ry
aluejohtaja

-----------------------------------------

Kiireisessä urheiluseuran työntekijän roolissa ja pitkien päivien ansiosta oma liikkuminen on jäänyt liian vähäiseksi. Unelma kuulostaa isolta jutulta, mutta vuoden 2017 aikana tavoitteena on jälleen saada liikunnasta (kävely, uinti, kuntosali ja lenkkeily) viikottainen osa elämääni. 

Elisa Hakanen
Tampereen Pyrintö, Urheilutoimenjohtaja

---------------------------------------

Palloilla ja ulkoilla 2,5 vuotiaan poikani kanssa aina kuin mahdollista!

Sampsa Kivistö
Hämeen Liikunta ja Urheilu ry
Liikunnan suunnittelija/projektikoordinaattori

---------------------------------------

Unelma on nostaa puhtaan urheilun harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia liittomme edustamissa lajeissa jaesimerkin kautta olla mukana vähentämässä kuntodopingista aiheutuvia haittoja niin yksilöille ja heidän läheisilleen kuin myös yhteiskunnallekin. Unelma on myös kannustaa nuoria yleensä ottaen urheilun harrastamiseen sekä reilun pelin periaatteiden kannattamiseen.

Jyrki Rantanen
Kansainvälinen Voimalajiliitto (Suomen Voimalajiliitto/Suomen Tankotanssiliitto) 
Puheenjohtaja/Antidopingkouluttaja

"Kansainvälinen Voimalajiliitto (World Heavy Events Association) on maailman ensimmäinen vahvin mies/nainen-kilpailujen järjestäjä, jolla on wada-tasoinen antidopingohjelma sekä doping-testaus. Liiton aputoiminimet ovat Suomen Voimalajiliitto ja Suomen Tankotanssiliitto, joilla toiminta kotimaassa hoidetaan.
Edistämme muiden liikkumista tarjoamalla mahdollisuutta harrastaa erikoisempiakin lajeja adt-järjestelmän parissa ja järjestämme myös eritasoista koulutusta sekä lajien kokeilumahdollisuuksia."

---------------------

Liikkumisen unelmia vuodelle 2017 on  monenlaisia - itselleni lupasin juosta 100 lenkkiä vuonna 2017, ja liikkua sen lisäksi muuten mahdollisimman monipuolisesti.  Kesällä yritän ehtiä meloa Saarenmaan lomallani ainakin joka toinen päivä.  Lisäksi käymme tyttärentyttäreni Ellan (3 v.) kanssa uimassa Tesoman uimahallissa ja kesän tullen Tesomajärvessä.  :-)

Kirre Palmi
Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, aikuis- ja terveysliikuttaja
"Joka aamu töihin tullessani muistutan itseäni HLU:n motosta:  Hämäläinen Liikkuu Usein!  Ja sitten vain kaikki liikkeelle"

----------------------

Unelmoin siitä, että arkiliikunta lisääntyisi. Suorituskeskeisessä yhteiskunnassa ihminen on kovilla, mutta arjen keskellä voi löytää virkistyshetkiä erilaisista liikkumisen muodoista, jotka tarjoavat hengähdyshetken päivään. Arkiliikunnan ei tarvitse olla suorituskeskeistä, vaan se voi olla helposti toteutettavaa lähiliikuntaa.

Olli-Pekka Silfverhuth
Pirkkalan seurakunta, Kirkkoherra 
"Esimiehenä ja työyhteisön johtajana pyrin aktiivisesti edistämään ja mahdollistamaan keinoja, joissa hyödynnetään arkiliikuntaa työhyvinvoinnin kehittäjänä."

----------------------

Minulla on useita unelmia: 1) pääsiäisen tienoilla lähden useammaksi päiväksi laskettelemaan ja hiihtämään Lappiin 2) väriestejuoksutapahtuma toukokuussa 3) kesälle on tiedossa useita muita liikuntatapahtumia mihin kavereiden kanssa osallistutaan. Lisäksi haluaisin suorittaa koskenlaskun kumiveneellä jossain päin Lappia.

Katri Manninen
Liikunnanohjaaja, Unelmat Liikkeelle kokeilumanageri
Nokian kaupunki, Liikuntapalvelut, Uimahalli
"Unelmien liikuntavuoteen liittyen Nokia kaupunki järjestää mm. Nokian kympin toukokuussa ja Harrastustorin elokuussa, sekä kerää kaupunkilaisten liikuntaunelmia läpi vuoden verkkosivujen kautta."

--------------------

Vaellusretki Pirkanmaalla aikuisten lasteni kanssa.

Katri Lilja
Tapahtumapäällikkö, harraste
Suomen Suunnistusliitto
"Suunnistusliitto edistää suunnistamisen mahdollisuuksia mm. kehittämällä seurojen kuntorastitoimintaa."

--------------------

Vuoden 2017 unelmana on paitsi liikkua mahdollisimman monipuolisesti ja säännöllisesti itse - tuoreena eläkeläisenä siihen on vihdoin aikaa :) - myös innostaa muita liikkumaan, erityisesti oman lajin eli suunnistuksen parissa. Liikkuminen metsässä kävellen, juosten, luonnon tuoksuista, äänistä, maisemista nauttien tuo ihmismieleen rauhaa, josta ammentaa myös arjen kiireisiin.

Outi Borgenström
sihteeri / nuorten ohjaaja
Ikaalisten Nouseva-Voima
"Seuramme tärkeänä tehtävänä on innostaa lapsia ja nuoria ja heidän myötään myös vanhempia liikkumaan, ei pelkästään oman lajin parissa vaan lajitaitojen ohella kannustaa monipuoliseen liikkumiseen."

--------------------

Työpaikkaliikunnan lisääminen mm. taukoliikunnan ja kävelykokouksien avulla.

Vilja Pylsy
tiedottaja
Kantri ry

--------------------

Lisätä perheiden yhdessä liikkumista: läheisyyttä, hyvää mieltä ja iloa unohtamatta.

Anne Kuusisto
suunnittelija

Neuvokas perhe/Suomen Sydänliitto
"Tuotamme materiaaleja perheiden liikkumiseen, mm. olohuonesirkus-videot ja ulkoliikuntavinkkejä."

--------------------

Liikunnan lisääminen lähtee aina itsestä ja oman mallin myötä innon saa tarttumaan muihinkin. Unelmani on, että saan oman liikuntainnon lisääntymään!

"nimetön"