Osaamista parkourin ohjaamiseen eri toimintaympäristöissä

6.4.2022

Oppilaille vuonna 2020 suunnatun kyselyn perusteella parkour on lasten suosikkiharrastus koulupäivän yhteydessä tapahtuvassa harrastustoiminnassa. 

Suomen harrastamisen mallin rahoitusta sai lukuvuodelle 2021-2022 HLU kunnista 31/34. Tulevan lukuvuoden rahoituspäätökset julkaistaan huhtikuun lopussa. 

Kuntien tulee toteuttaa lasten toivomia harrastuksia ja tulevalle lukuvuodelle toiminnan laatu on nostettu yhdeksi merkittäväksi tekijäksi.

Suomen Parkouryhdistys ry on tehnyt uuden koulutuksen, jonka tavoitteena on lisätä ohjaajien osaamista mm. parkour-kerhoja ohjatessa koulupäivän yhteydessä. Koulutus on ensimmäinen askel parkour ohjaajan polulla, ja antaa eväät alkuun pääsemiseksi. 

Kuva: Julius Töyrylä

Hämeen Liikunta ja Urheilu ja Suomen Parkouryhdistys järjestävät yhdessä PK ALKEET – Parkourin ohjaamisen alkeet -koulutuksen.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Suomen Parkouryhdistyksen PK ALKEET tarjoaa yleiskatsauksen parkouriin ja lajin ohjaamisen alkeisiin. Koulutus on kehitetty erityisesti silmällä pitäen parkouriin ja parkourin ohjaamiseen vasta tutustuvia ohjaajia. Koulutuksessa syvennytään lajin harrastamiseen, filosofiaan ja ohjaamiseen.

PK INTRO -lähijaksolla sukelletaan parkourin lajitaitoihin. Päivän aikana harjoitellaan keskeisimpiä parkourtekniikoita, liikkeiden yhdistelyä eli flowta, parkourmahdollisuuksien löytämistä lähiympäristöstä eli parkourkatsetta, sekä harjoitellaan parkourin ohjaamista harjoitusten, ratojen, pelien ja leikkien kautta.

Koulutus koostuu 

  • 6,5 tunnin lähijaksosta
  • 90 minuutin etätapaamisesta, sekä 
  • 14 tunnin itseopiskeluosuudesta sisältäen opetusvideoita, käytännön harjoituksia ja tehtäviä, joissa voi edetä omaan tahtiin.

Koulutuksen hintaan sisältyy laaja sähköinen materiaalipaketti, josta saa ideoita parkourtunneille pitkäksi aikaa!


Aika: lähitapaaminen 21.5.2022 klo 10-16.30, etätapaaminen 5.9. klo 18.-19.30

Hinta: 155€ (pilottikoulutuksen alennettu hinta)

Kouluttaja: Suomen Parkouryhdistyksen kokenut kouluttaja

Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja ilmoittaudu mukaan