Herkkäkorvaisen etanan liikuntaseikkailu

6.10.2022

”Tervehdys lapset, minun nimeni on Herkkäkorvainen etana. Minä olen ollut pitkällä kesälomalla ja haluaisin kovasti kertoa teille minkä hurjan jännittävän kesälomaseikkailun minä koin. Mutta hei, haluaisitteko tekin päästä mukaan seikkailuun?”


Näin alkoi Sastamalassa perhepäivähoitoryhmien liikuntaseikkailu. Jokainen perhepäivähoitoryhmä sai viikko ennen seikkailua kirjeen Herkkäkorvaiselta etanalta, jossa etana kutsui lapset mukaan seikkailuun. Herkkäkorvaisen etanan toive oli, että lapset askartelevat seikkailuun mukaan seikkailuviirin sekä keksivät omalle ryhmälle seikkailunimen. 


Liikuntaseikkailupäivä

Tiistaiaamuna 20.9.2022 Hopun Urheilupuistoon saapui kolme isoa linja-autoa kyydissään noin 80 pientä ja vähän isompaa innokasta seikkailijaa. Hopun urheilupuistoon oli valmisteltu viisi erilaista tehtäväpistettä, liikunta lisällä tietysti. 

Liikuntaseikkailussa päästiin mm. pallottelemaan ja kaatamaan heittämällä tai potkaisemalla numerotötsiä, tunnetaitopisteellä päästiin myös harjoittelemaan erilaisia liikkumistaitoja kuten hyppimistä ja tasapainoilua. Metsästä kerättiin lehtiä, käpyjä ja muita luonnonmateriaaleja askartelua varten, yhdellä pisteellä tarvittiin lasten apua kun roskaaja-rotta oli heitellyt luontoon erilaisia roskia ja viimeisellä pisteellä odotti Herkkäkorvainen etana, jonka kanssa tunnistettiin erilaisia värejä ja saatiin hiki pintaan juoksemalla.

Seikkailu jatkui vielä myöhemmin perhepäivähoidossa, kun lapset askartelivat seikkailun aikana kerätyistä luonnonmateriaaleista Herkkäkorvaiselle etanalle uusia ystäviä. 


Liikuntaseikkailu oli osa Leiki ja Liiku Sastamala -hanketta.

Teksti Satu Rautanen


Mukana seikkailussa mm. Prinsessadinot.
Herkkäkorvainen etana, joka kuuluu Askeleittain tunne- ja kaveritaito-opetusohjelmaan
Herkkäkorvaisen etanan uudet ystävät, jotka askarreltiin seikkailussa kerätyistä luonnonmateriaaleista
Motoriikkatikkaissa hyppimistä