TI 10.10. Terve Urheilija®: Urheiluvammojen ensiapu ja urheiluteippaus, HÄMEENLINNA

11.9.2017

Kohderyhmä: Liikunnanopettajat ja -ohjaajat, valmentajat, huoltajat ja urheilijat. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta aiheesta.

Koulutuksessa käydään läpi liikuntavammojen välittömän ensiavun ja ensihoidon periaatteet. Jokaisen liikuntaa ja urheilua harrastavan ne olisi hyvä hallita, koska nopea ja oikeanlainen toiminta nopeuttaa oleellisesti vamman paranemista ja paluuta liikuntaharrastuksen pariin.
Teippausosuudessa käsitellään lyhyesti teoriaa ja enemmän käytäntöä. Teoriassa käsitellään teippauksen aiheet ja vasta-aiheet. Käytännön osuus sisältää yleisimpien teippausmateriaalien (urheiluteippi ja elastinen teippi) käytön opetuksen. Lisäksi osallistujat harjoittelevat parityöskentelynä nilkan teippauksen. Mikäli aikaa ja teippausmateriaalia riittää, voidaan myös jokin muu kohde teipata.

Nilkan teippaus on tarkoitus tehdä suoraan iholle. Siksi ihokarvat poistetaan teippausalueelta ennen teipin tuontia iholle. Osallistujat voivat vaihtoehtoisesti hankkia sopivan alusteipin ihon suojaksi. Se heikentää teippauksen pitävyyttä, mutta estää urheiluteippiä tarttumasta ihokarvoihin.


Aika: tiistai 10.10.2017 klo 17.30-21.00
Paikka: Hämeenlinna
Hinta: 65€
Kouluttaja: Heli Rekimies, fysioterapeutti

Viimeinen ilmoittautumispäivä 26.9.2017 (peruutusehtojen tarkoittama viimeinen ilmoittautumispäivä). Ilmoittautua voit vielä tämän jälkeenkin, mikäli ilmoittautumislomake on auki. ILMOITTAUDU

Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä ensimmäiset 8 hlöä.

Koulutus vahvistetaan kaikille ilmoittautuneille n. 1,5 viikkoa ennen koulutusta sähköpostitse. Maksathan koulutuksen vasta saatuasi koulutusvahvistuksen.

HLU pidättää oikeuden muutoksiin.