Vanhempi nuoren urheilijan tukena

6.11.2019


LEPO JA PALAUTUMINEN ti 19.11. klo 18, Tampere

 

Nuori urheilija ottaa yhä enemmän vastuuta omasta tekemisestään samalla kun oppii lukemaan paremmin omaa kehoaan ja tuntemuksiaan. Vanhemmat siirtyvät taka-alalle ja tukijoukkoihin, joiden merkitystä ei missään nimessä pidä aliarvioida. Vanhempien tehtävä on tukea nuorta urheilijaa mm. ravitsemukseen ja lepoon liittyen. Unohtamatta pyykkäystä ja kannustusta.

Vanhempien vastuulla on edelleen huolehtia mm. unesta ja terveellisestä ravinnosta. Unella ja riittävällä levolla on suuri merkitys nuoren urheilijan jaksamisessa, palautumisessa ja kehittymisessä. Vanhempien tulee olla tietoisia unesta ja sen merkityksestä nuoren hyvinvoinnille, kehittymiselle, palautumiselle ja oppimiselle.

Onko sinulla tietoa unen haasteista sekä uneen ja sen laatuun vaikuttavista tekijöistä?
Tunnetko yleisimmät univaikeudet ja löytyykö tietoa näiden haasteiden kampitukseen?
Onko teidän seurassa huomattu rohkaista vanhempia kiinnittämään huomiota riittävän unen määrään ja laatuun

 

Avoin luento levosta ja palautumisesta

HLU järjestää yhdessä Tampereen kaupungin ja Tampereen urheiluakatemian kanssa tiistaina 19.11. klo 18-20 vanhemmille ja valmentajille avoimen ja maksuttoman luennon otsikolla Lepo ja palautuminen.

Se on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille lajitaustasta riippumatta. Puhujana on yleislääketieteen erikoislääkäri Miia Jansson, joka työskentelee uniasioiden parissa Coronaria Uniklinikalla sekä yleislääkärinä Terveystalo Tampereella.

Rajallisen paikkamäärän johdosta tapahtumaan pyydetään ennakkoilmoittautumiset os. www.hlu.fi/ilmoittaudu