Starttirahaa Pirkanmaalle ja Kanta-Hämeeseen liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi

31.5.2019


Lasten Liike on koko liikuntayhteisön, koulujen sekä yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi. Toimintaa koordinoi Suomen Olympiakomitea.

 

Iltapäivien liikuntakerhot tavoittavat vain joka kolmannen lapsen. Vastaavasti enemmistö lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän. Olympiakomitean ja HLU:n tavoitteena on tuoda matalan kynnyksen liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville, jolloin iltapäivä sujuu iloisesti kavereiden kanssa liikkuen.

Käytännössä Olympiakomitea tukee taloudellisesti paikallisia urheiluseuroja ja muita yhdistyksiä liikuntakerhojen pyörittämisessä. Starttiraha on uusien kerhojen käynnistämiseen tarkoitettu 500€ tuki, jonka kerho voi käyttää haluamallaan tavalla. HLU tarjoaa tukea ohjaajien kouluttamiseen sekä toiminnan organisointiin käytännössä.

Starttirahaa kerhoille haki HLU:n alueella keväällä 2019 20 yhdistystä. Haettujen tukien yhteenlaskettu summa oli 32 500€. Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU) on myöntänyt Suomen Olympiakomitean koordinoiman Lasten liike starttirahan 20 yhdistykselle, yhteensä 24 000€

 

Tukea saavat yhdistykset:

Feeniks Basket ry
Haka gym
Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys ry
Hämeenlinnan Tarmo Ry
Ikaalisten 4H-yhdistys ry
Kangasalan Urheilijat KU-68 ry
Koovee ry
Kylmäkosken 4H-yhdistys r.y.
Käsipalloseura Riihimäen Cocks ry
Lempäälän Kisa ry / Ultimatejaosto
Mansen Sulka ry
Nokian Voimisteluseura ry
Parkanon Ponteva ry.
Pirkkalan Pirkat ry
Räpsä ry
SOS-Lapsikylä ry
Steelers Hämeenlinna ry
Tampereen Voimistelijat ry
Tappara ry
Valkeakosken Tennis

 

Lasten Liike -kerhot ovat matalan kynnyksen liikuntakerhoja alakoululaisille. Toiminta on monipuolista, laadukasta ja edullista.
Kerhojen toiminnasta vastaavat paikallisten urheiluseurojen, yhdistysten ja muiden toimijoiden koulutetut liikuntakerho-ohjaajat. Suurin osa kerhoista on lapsille ilmaisia, joissakin kerhoissa peritään nimellinen maksu (esim. 2 eur kerta). Toiminnan edullisuudella pyrimme tuomaan liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville.
Kerhoihin tavoitellaan erityisesti lapsia, joilla ei ole muuta liikuntaharrastusta.

 

Lisätietoja:

Hämeen Liikunta ja Urheilu

Hannamari Laitinen
p. 040 8414 229
hannamari.laitinen(at)hlu.fi

 

Suomen Olympiakomitea
Maria Ulvinen
maria.ulvinen@olympiakomitea.fi