HLU:n vuosikokous to 29.11. – HLU:n jäsenseuroista lasten kasvatuksellisia malliseuroja Suomessa

29.11.2018

Miniseminaarin mielenkiitoinen aihe oli seurat ja sosiaalinen  media
Miniseminaarin mielenkiitoinen aihe oli seurat ja sosiaalinen media
Vilppulan Tähti palkittiin alueellisena Tähtiseurana
Vilppulan Tähti palkittiin alueellisena Tähtiseurana
Vuosikokous valitsi yksimielisesti HLU:n hallituksen
Vuosikokous valitsi yksimielisesti HLU:n hallituksen

Hämeen Liikunta ja Urheilun vuosikokouksessa 29.11. Tampereella valittiin HLU:n hallituksen uudet jäsenet vuosille 2019–20 sekä hyväksyttiin vuoden 2019 toiminta- ja taloussuunnitelma. Kokouksen yhteydessä järjestetyn miniseminaarin aiheena oli aina ajankohtainen aihe: Vuorovaikutus ja seurojen positiivinen viestintä. Tähtiseurojen kannustuspalkinnon sai Vilppulan Tähti.


Vuosikokous hyväksyi yksimielisesti HLU:n toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2019. Järjestön monipuolinen toiminta edistää lasten ja nuorten innostusta liikunnalliseen elämäntapaan sekä aikuisten hyvinvoinnin lisäämistä liikunnan keinoin. Liikkuva koulu -toiminta jatkuu tulevanakin vuonna ja aika näyttää, milloin kaikki alueen peruskoulut ovat liikkuvia kouluja. Toimintasuunnitelman keskeisenä painopisteenä on seuratoiminnan tukeminen ja kehittäminen. Monipuolisia tukitoimia seuroille on koulutuksista taloishallintopalveluihin. HLU kutsuu seuroja mukaan hankkeisiin, joilla nostetaan seurojen merkitystä kasvatuksellisten arvojen edistäjänä. Hankkeilla haetaan lisäksi erilaisia toimintatapoja vähentää drop out -ilmiötä ja pitää nuoret mukana seuratoiminnassa vaikka oma harrastaminen liikkujana olisikin päättynyt.
Toiminnan budjetti vuodelle 2019 on 2,4 milj.€, jossa kasvua oli -6,8 %.


HLU:n hallitusvalinnat

HLU:n vuosikokous valitsi hallituksen uudet jäsenet vuosille 2019–2020.
Varapuheenjohtajat: Päivi Utriainen Nokialta ja Jussi Viljanen Orivedeltä.
Jäsenet: Marko Asell Nokialta, Pekka Leppäniemi Riihimäeltä ja Timo Mäkelä Hämeenkyröstä.

HLU:n hallitus kokonaisuudessaan v. 2019:
Puheenjohtaja: Hannu Soro, Tampere
Varapuheenjohtajat: Päivi Utriainen, Nokia; Jussi Viljanen, Orivesi
Jäsenet: Marko Asell, Nokia; Aira Ikonen, Tampere; Pekka Leppäniemi, Riihimäki; Timo Mäkelä, Hämeenkyrö; Jarmo Nikupeteri, Kangasala; Jari Räikkönen, Tampere; Jukka Rantanen, Forssa sekä Harri Talonen, Tampere
Varajäsenet: Saila Asumaniemi, Tampere ja Pekka Rindell, Tampere


Tähtiseurojen kannustuspalkinto Vilppulan Tähdelle

Kokouksen yhteydessä palkittiin Vilppulan Tähti esimerkillisellä tavalla lasten ja nuorten liikuntaa edistävänä Tähtiseurana. HLU:n esityksestä palkinnon myönsivät Olympiakomitea ja Gasum Oy.

Alueellisilla kannustuspalkinnoilla halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.

 

Hämeen Liikunta ja Urheilu, SPL Tampereen piiri ja TUL Tampere järjestivät yhteisen miniseminaari-syyskokous -tapahtuman 29.11.2018 Tampereella.


Lisätietoa:
HLU, aluejohtaja Ari Koskinen, p. 0207 482 601, ari.koskinen@hlu.fi