HLU:n vuosikokous: Soro jatkaa puheenjohtajana

30.11.2017

Hannu Soro jatkaa HLU:n puheenjohtajana kauden 2018-19.
Hannu Soro jatkaa HLU:n puheenjohtajana kauden 2018-19.
Alueellisen sinettiseurapalkinnon sai Ruoveden Pirkat / pesäpallo. Palkintoa vastaanottamassa jaoston pj. Jukka Kiintonen.
Alueellisen sinettiseurapalkinnon sai Ruoveden Pirkat / pesäpallo. Palkintoa vastaanottamassa jaoston pj. Jukka Kiintonen.

Miniseminaarissa SUEK:n pääsihteeri Harri Syväsalmi. Alueellinen Sinettiseurapalkinto Ruoveden Pirkoille.

 

Hämeen Liikunta ja Urheilun vuosikokouksessa 30.11. Tampereella valittiin HLU:n hallituksen uudet jäsenet vuosille 2018–19 sekä hyväksyttiin vuoden 2018 toiminta- ja taloussuunnitelma. Kokousta edelsi perinteinen miniseminaari, puhujana SUEK:n pääsihteeri Harri Syväsalmi. Alueellisen Sinettiseurapalkinnon sai Ruoveden Pirkat / pesäpallojaosto.

 

Vuosikokouksen henkilövalinnat ja
toimintasuunnitelma vuodelle 2018

HLU:n vuosikokous valitsi hallituksen uudet jäsenet vuosille 2018–2019.
Puheenjohtaja Hannu Soro Tampereelta
Jäsenet: Jari Räikkönen, Tampere; Jarmo Nikupeteri, Kangasala; Aira Ikonen, Tampere; Harri Talonen, Tampere sekä Jukka Rantanen, Forssa
Varajäsenet: Saila Asumaniemi, Tampere ja Pekka Rindell, Tampere

Vuoden 2018 toimintaan ei ole tiedossa suuria muutoksia. Liikkuva koulu -ohjelma pyörii edelleen ja HLU:n rooli jatkuu liikunnan aluejärjestöissä tehtävän Liikkuva koulu -työn valtakunnallisena koordinaattorina ja hallinnoijana. Toimintasuunnitelmassa HLU:n toiminnan painoalueiksi tulevalle vuodelle on nostettu: vaikuttava seuratoiminta, lasten ja nuorten liikunta sekä harraste- ja terveysliikunnan edistäminen. Seuratoiminta on edelleen suomalaisten liikunnan keskeinen selkäranka. Mitä nuorempana opitaan liikunnallinen elämäntapa ja huomataan sen keskeiset hyödyt, sitä terveempiä ihmisiä meillä on. Aikuisiässäkin on hyvä muistaa pitää huolta itsestään, se puolestaan kantaa eläkevuosina pidempään jatkuvana omatoimisuutena.

Toiminnan budjetti vuodelle 2018 on 2,5 milj.€, jossa kasvua oli 3,5 %.

Vuosikokous hyväksyi yksimielisesti HLU:n toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2018.

Vuosikokousta edeltävä perinteinen miniseminaari teema oli Urheilun reilu peli ja siitä puhumassa oli Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) pääsihteeri Harri Syväsalmi. Hän kertoi lyhyesti järjestön kolmitahoisesta työstä: antidoping, katsomoturvallisuus sekä kilpailumanipulaatio. ”Jotta muutos dopingissa alkaa tapahtua, pitää urheilijoiden alkaa vaatia muutosta ja puhdasta urheilua”, sanoi Syväsalmi.

Alueellinen sinettiseurapalkinto Ruoveden Pirkoille

Hämeen Liikunta ja Urheilu, Suomen Olympiakomitea sekä Gasum ovat valinneet alueellisen sinettiseurapalkinnon saajaksi Ruoveden Pirkat / pesäpallojaosta. Palkinto myönnettiin tunnustuksena monipuolisesta toiminnasta, jossa vanhemmat ovat aktiivisesti mukana. Vanhempien ja seuran välinen vuoropuhelu on avointa ja ilmapiiri keskusteleva. Lasten ja nuorten toiminnassa kasvatukselliset tavoitteet on huomioitu toiminnassa.

Kolme paikallista liikuntajärjestöä Hämeen Liikunta ja Urheilu, SPL Tampereen piiri ja TUL Tampere järjestivät perinteisesti yhteisen miniseminaari-syyskokous -tapahtuman 30.11.2017 Tampereella.


Lisätietoa:
HLU, aluejohtaja Ari Koskinen, p. 0207 482 601, ari.koskinen@hlu.fi

 

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n hallitus vuonna 2018
puheenjohtaja
Hannu Soro, Tampere

varapuheenjohtaja
Päivi Utriainen, Nokia
Jussi Viljanen, Orivesi

Jäsenet
Marko Asell, Nokia
Aira Ikonen, Tampere
Pekka Leppäniemi, Riihimäki
Timo Mäkelä, Hämeenkyrö
Jarmo Nikupeteri, Kangasala
Jukka Rantanen, Forssa
Jari Räikkönen, Tampere
Harri Talonen, Tampere

Varajäsenet
Saila Asumaniemi, Tampere
Pekka Rindell, Tampere