Haluaako yhdistyksesi tarjota nuorelle keikkatyön

3.5.2017

Tamperelaiset yhdistykset saavat tukea tarjotessaan nuorille keikkatyötä WorkPilots-sovelluksen kautta

Tamperelaiset yhdistykset voivat saada nuoria apuun ilmaiseksi muutaman tunnin keikkatöihin. Tampereen kaupunki, kauppakamari, yrittäjät ja Me-säätiö sponsoroi keikat, kun työ laitetaan auki WorkPilots-sovellukseen. Nuoret saavat ansaintaa ja arvokasta työkokemusta, yhdistykset apua tekemättömiin töihin.
 
Tunteja sponsoroidaan Tamperelaisille yhdistyksille ainakin 1000 tuntia keikkatyötä. Tunteja myönnetään hakeville yhdistyksille niin kauan kuin tunteja riittää. Tunnit on käytettävä elokuun 2017 loppuun mennessä. Tuntien jakamista yhdistyksille koordinoi Tampereen Ohjaamo.

Työtunteja voi hakea vaikkapa tapahtumiin ja tilaisuuksiin tai mihin tahansa tekemiseen, joka sopii noin 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille ja jota voi tehdä keikkaluontoisesti. Työkeikat laitetaan auki Work Pilots -sovelluksella ja tekijät valitaan tehtävää hakeneista. Sovelluksen käyttämiseen saa opastusta kädestä pitäen tehtäväänsä koulutetuilta nuorilta.


Ohjeet yhdistyksille:

1. Mieti sopivia tehtäviä, joita 15-vuotiaskin pystyisi tekemään. Suosittuja tehtäviä ovat olleet tapahtumissa ja kerhoissa avustaminen, valokuvaus, siivous, kantoapu, toimistotyöt, jäsenlistojen ylläpitoa jne.  Onko yhdistyksessäsi sellaisia?

2. Täytä hakemus netissä ja odota yhteydenottoa. Soitamme sinulle ja sovimme tehtävän laittamisesta auki WorkPilots-sovellukseen.


Jatko (saat sovelluksen käyttöön halutessasi apua tehtävään koulutetulta nuorelta):
 
3. Laita työtehtävä auki Work Pilots -sovelluksessa ja odota hakijoita. Laita saamasi tunnit mieluummin pienemmissä osissa (esim 2-4 tunnin tehtävät).

4. Valitse sopiva hakija – valitse ainakin yhteen tehtävään sellainen nuori, jolla sovelluksessa ei vielä näy työkokemusta (0 keikkaa, 0 palautetta). Siten mahdollisimman moni nuori saa työkokemusta ja avatuksi oman profiilinsa (jatkon valinnan kannalta on tärkeää että on saanut jo jotain palautetta).

5. Sovi nuoren kanssa tarkemmat yksityiskohdat ajasta ja tehtävästä. Opasta nuorta hyvään lopputulokseen. Muista, että nuorelle työkeikka voi olla ensimmäinen, ja siksi on tärkeää antaa riittävä alkuohjeistus ja kertoa tarvittaessa myös työelämän pelisääntöjä.  Kun nuori on tehnyt tehtävän hän kuittaa sen valmistuneeksi.

6. Kuittaa työ tehdyksi palvelussa ja anna sanallinen palaute nuorelle – palaute auttaa nuorta eteenpäin hänen omalla urapolullaan. Muistathan myös hyväksyä tehtävän pikaisesti, jotta nuori saa työkorvauksen.

Mikäli nuori on kuitannut tehtävän suoritetuksi ja et hyväksy tehtävää, ota yhteyttä info@workpilots.fi
Lisäohjeita löytyy myös:  https://workpilots.zendesk.com/hc/fi


Mahtavaa että olet lähtenyt mukaan mahdollistamaan tätä uutta kokeilua työelämään!
Uskomme että jokainen työkokemus on arvokas.


Mikäli sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen. Sovellusta markkinoidaan Nuorille Töitä -tapahtumassa 4.5. eli ilmoita paikkasi heti, jotta ehdit saada sponsoroituja ilmaistunteja!


Terveisin,
Terhi Hämäläinen
henkilöstöasiantuntija


040 806 4855
terhi.hamalainen@tampere.fi
Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut
Sumeliuksenkatu 11, 33100 Tampere
www.tampere.fi