Sporttikummi-toimintaa pilotoidaan Tampereen alueella syksyllä 2014

3.10.2014

Sporttikummi-toiminnan pääajatus on, että liikunnan ja urheilun ilo kuuluu jokaiselle lapselle riippumatta siitä, millaisen perhetaustan lapsi omaa. Tutkimusten mukaan lapsen motivaatio urheiluharrastuksen aloittamiseen tai jatkamiseen vähenee huomattavasti jos hän ei saa siihen tukea omilta vanhemmiltaan tai muilta merkittäviltä aikuisilta. Sporttikummi-toiminta on tarkoitettu lapsille, joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuuksia ja voimavaroja olla mukana lapsen harrastuksessa. Sporttikummi on valmennuksen käynyt vapaaehtoinen aikuinen, joka tukee lasta urheiluharrastuksessa mm. kuljettamalla, olemalla mukana harjoituksissa ja peleissä sekä kannustamalla lasta.

Ensimmäinen Sporttikummien valmennus järjestetään UKK-instituutissa Tampereella lauantaina 25.10. klo 10-16. Toiminta on vapaaehtoista, eikä valmennuksen käyminen vielä sido osallistumaan toimintaan.

Sporttikummina voi toimia myös oman lapsen joukkuetoverille. Monihan jo niin varmasti tekeekin kuljettamalla lapsia treeneihin tai peli-/kisamatkoille.  Tulemalla virallisesti Sporttikummiksi on mahdollista saada mm. kilomerikorvauksia lapsen kuljettamisesta sekä pääsee osalliseksi muihin Sporttikummi-etuihin, kuten vapaalippuja SM-liiga jääkiekkopeleihin jne.

 

Lisätietoa aiheesta:

www.facebook.com/sporttikummi
www.pelastakaalapset.fi/toiminta/evaita-elamalle-ohjelma/sporttikummi/

Paula Paltila, Länsi-Suomen aluetoimisto
paula.paltila@pelastakaalapset.fi, 040 532 1663