Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki palkitsi Kirre Palmin liikunnan tasa-arvotyöstä

12.11.2013

Piikkarit-palkinto Kirre Palmille (vas) ja Piikkarit-tunnustuspalkinto Eva Rönkkö. Kuva Kristiina Heinonen.
Piikkarit-palkinto Kirre Palmille (vas) ja Piikkarit-tunnustuspalkinto Eva Rönkkö. Kuva Kristiina Heinonen.

Tämän vuoden liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto on myönnetty  Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n varapuheenjohtaja  Kirre Palmille. Palmi toimii myös Suomen Suunnistusliiton puheenjohtajana.  Palkinto on suuruudeltaan 4000 euroa, ja sen jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki tiistaina 12. marraskuuta Helsingissä.

Tänä vuonna arvioinnin painopisteenä oli terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen liikunnan avulla sekä muutosjohtaminen, innostaminen ja omalla esimerkillä johtaminen sukupuolten tasa-arvo huomioon ottaen. Eduksi katsottiin myös uusien kohderyhmien tavoittaminen toteutettavassa toiminnassa, kertoi ministeri Arhinmäki jakotilaisuudessa.

Piikkarit-palkinto on opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain myöntämä tunnustus liikunnan ja urheilun sukupuolten välisen tasa-arvon ja moniarvoisuuden edistämisestä. Esityksen palkinnon saajasta opetus- ja kulttuuriministeriölle tekee Piikkarit-palkintolautakunta. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.

Varapuheenjohtaja Kirre Palmin kommentit heti tiedon saannin jälkeen;

Kuultuani asiasta olen tietysti tässä päivänä muutamana pohdiskellut asiaa:

Miksi valinta on nyt osunut minuun?

Ja kauaahan ei tietenkään tarvinnut mietiskellä, kun ymmärsin selkeästi, että tunnustus kuuluu ilman muuta myös niille yhteisöille, joissa olen saanut toimia:  lähinnä tietysti suurelle ”suunnistusperheelleni”, mutta myös Hämeen Liikunnalle ja Urheilulle!

Olen mielestäni ollut sikäli etuoikeutetussa asemassa, että olen koko ikäni saanut toimia liikunnan ja urheilun eteen sellaisissa organisaatioissa, joissa ei ole ollut tarvetta tehdä mitään erityistä tasa-arvotyötä!  Olen vain yksinkertaisesti saanut elää sitä tasa-arvoa.

Niin suunnistuksen parissa kuin HLU:ssakin tasa-arvo on mielestäni osa jokapäiväistä, toiminnallista arkea – ja näin pitää tietysti ollakin, kertoi selkeästi valinnasta yllättynyt ja onnellinen Palmi.