20. Hämeen Sportti –liikuntaleiri Pirkkalassa liikuttaa satoja lapsia

10.6.2013

20-vuotta täyttävä Hämeen Sportti –liikuntaleiri liikuttaa lähes 400 lasta, nuorta ja ohjaajaa Pirkkalassa neljän päivän ajan 10.-13.6.2013. Suurin osa leiriläisistä osallistuu monipuolisen liikunnan leirille, jossa he pääsevät itse kokeilemaan lukuisia tuttuja ja vieraampia liikuntamuotoja osaavien ohjaajien opastuksella. Ikimuistoisia kokemuksia ja elämyksiä liikunnan lisäksi tuovat yöleirin jännitys, leiriolympialaiset sekä uudet kaverit.

 

Leiriläisten ikähaarukka on 4-16 –vuotta. Kaikkein nuorimmat ovat kahden päivän ajan, tutun aikuisen kanssa PerheSportilla tai yksin NaperoSportilla. Suurin osa lapsista on monipuolisen liikunnan leirillä. OhjaajaSportilla liikutaan ja lisäksi opetellaan ohjaamisen taitoja toimia leirillä tai urheiluseurassa. LajiSporteilla puolestaan keskitytään enemmän omaan lajiin.

- Hämeen Sportti -leiri on avoin kaikille lapsille ja nuorille ja tänäkin vuonna leiriryhmissä liikkuu paljon erityistä tukea tarvitsevia leiriläisiä. Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan leiriä laajalle joukolle lapsia ja nuoria, kertoo leiripäällikkö Hannamari Laitinen Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:stä.

Leiriläisiä on tänä kesänä noin 320 henkeä. Heidän ohjaajinaan toimii 50 koulutettua ohjaajaa, joista moni on ollut jo aiempinakin vuosina Hämeen Sportti –leirillä.

-  Leiri olisi mahdotonta järjestää ilman vapaaehtoispohjalta toimivia ohjaajia, jotka haluavat olla innostamassa lapsia liikkumaan. Tänä vuonna ohjaajia haki enemmän kuin pystymme leirille ottamaan, kiittelee Laitinen.

Kokeiltavien lajien kirjo on suuri: lippurygby, kinball, parkour, capoeira, sirkus, nyrkkeily, tikkaurheilu, pesäpallo, tennis, pyörätuolikoripallo sekä ensiapu. Eikä sovi unohtaa ohjaajien vetämiä liikuntaleikkejä tai välinevarastoa mahdollistamia pihapelejä. Liikettä siis riittää aamusta iltaan.

Keskiviikon erikoisuus on katulajipäivä. Sen menoa vauhdittaa dj ja juontaja ja kokeiltavana lisää lajeja: rullaluistelu, skeitti, kickboard, säbä sekä hyppykepit. Mahdollisuus kisailla leikkimielellä tai vain chillailla.

Juhlavuoden kunniaksi leirin ohella järjestetään kaikille perheille avoin Liikuntapicnic Ransupuistossa sekä vanhemmille lapsia hakiessa ravintoluento ja InBody-kehonkoostumusmittaus.

Hämeen Sportti –leirin järjestäjänä on Hämeen Liikunta ja Urheilu ry yhteistyössä Pirkkalan kunnan kanssa.

 

Tervetuloa tutustumaan Hämeen Sportti –leirille!

 

Lisätietoa: leiripäällikkö Hannamari Laitinen, Hämeen Liikunta ja urheilu, p. 0207 482 612