HLU:n vuosikokouksen yhteydessä jaettiin Maakunnalliset Pohjola-palkinnot 2011

18.4.2012


Pohjola-palkinnon luovutus Ilves ry:lle.
Pohjola-palkinnon luovutus Ilves ry:lle.
Kokousväki Tehtaankentän katsomossa.
Kokousväki Tehtaankentän katsomossa.
Tustuminen museon näyttelyyn.
Tustuminen museon näyttelyyn.

HLU:n vuosikokouksessa hyväksyttiin vuoden 2011 tilinpäätös ja toimintakertomus. Kokouksen aluksi jaettiin Maakunnalliset Pohjola-palkinnot 2011 Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:lle ja Ilves ry:lle.

HLU:n vuosikokous pidettiin Valkeakoskella Suomen Jalkapallomuseossa.

HLU:n toiminta vuonna 2011 kohdistui monipuolisesti hämäläisten liikunnan tukemiseen ja kehittämiseen. Keväällä toteutettu Koulun liikuntakoordinaattorit koululiikuntaa lisäämässä –esiselvitys poiki syksyllä käynnistyneen 3-vuotisen hankkeen. Monipuolinen koulutustoiminta paransi liikuttajien osaamista niin seuroissa, kerhoissa, päiväkodeissa, kouluissa kuin aikuis- ja senioriliikunnassankin. Seurojen vuoropuhelun lisäämiseksi käynnistettiin seurafoorumit ja seurakehittäjä toimi seurojen apuna mm. hallinnon kehittämisessä. Jäsenpalvelujen ja -etujen kautta kevennettiin seurojen omaa hallinnollista työtaakkaa. Aikuisten kunto- ja terveysliikunnassa liikuttavaa ja opastavaa työtä tehtiin paljon KKI-hankkeen merkeissä.

HLU:n liikevaihto vuonna 2011 oli noin 1,1 milj. euroa ja tulos n. 130.000 euroa tappiollinen.

-    Vuosi oli menestyksekäs ja työntäyteinen. Viisivuotisen nuorten huippu-urheiluohjelman käynnistäminen Tampereella yhdessä kaupungin ja Suomen Olympiakomitean kanssa oli suuri yksittäinen saavutuksemme, totesi aluejohtaja Ari Koskinen.
-    1.-2.–luokkalaisten maksuton Sporttikortti-kampanja koko Pirkanmaalla oli jättimenestys. Lapsia oli mukana lähes 10 000 eli valtaosa ikäluokasta. Onnistunutta toimintaa tullaan jatkamaan, kiitos aktiivisten urheiluseurojen, koulujen opettajien sekä Aamulehden, jatkoi Koskinen.

Kokouksen alussa jaettiin kaksi Pohjola-palkinto tunnustusta. Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry palkittiin Pohjola pääpalkintofinalisti -tunnustuksella pääsystä loppukilpailuun, kolmen parhaan seuran joukkoon. Valtakunnallinen Pohjola-pääpalkinto ojennettiin Suomen Urheilugaalassa tammikuussa 2012 Vehkalahden Veikoille. Ilves ry Tampereelta palkittiin puolestaan Maakunnallisella Pohjola-palkinnolla.

-    Hämeessä toimii hyviä urheiluseuroja, nytkin kuuden parhaan Pohjola-palkintoehdokkaan joukossa oli kaksi alueemme seuraa, kommentoi HLU:n seurakehittäjä Timo Korsumäki.

Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle on tunnustuspalkinto moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle. Palkinnon avulla halutaan kannustaa ja kiittää niitä yli miljoonaa suomalaista, jotka tekevät työtä urheiluseuroissa. Vuonna 2011 palkittavien valinnassa painotettiin erityisesti sitä, miten seurassa huomioidaan ja ylläpidetään aktiivista vapaaehtoistoimintaa.