Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen kunnille 695 500€ tukea Liikunnallisen elämäntavan hankkeisiin

23.4.2020


Aluehallintovirastot ovat jakaneet yhteensä 4,3 miljoonaa euroa valtionavustusta liikunnallisen elämäntavan kehittämishankkeille

Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset liikunnallisen elämäntavan valtionavustuksen saajista. Avustuksia myönnettiin tänä vuonna erityisesti liikunnan tukemiseen varhaiskasvatuksessa.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 4,3 miljoonaa euroa valtionavustusta liikunnallisen elämäntavan kehittämishankkeille, joilla lisätään suomalaisten liikkumista. Avustusta myönnettiin yhteensä 201 hankkeelle eri puolilla Suomea. Hankkeilla tuetaan kaikenikäisten suomalaisten liikuntasuositusten mukaista liikkumista ja liikunnallisen elämäntavan omaksumista.

Pirkanmaalla 15 kuntaa ja Kanta-Hämeessä 7 kuntaa saivat tukea yhteensä 695 500€. Tukea jaettiin varhaiskasvatuksen, perheliikunnan, aikuisten liikunnan sekä ikäihmisten liikunnan hankkeisiin.

Avustusten pääpainopisteinä oli kolme teemaa: liikkuva varhaiskasvatus, liikkuva aikuinen ja ikiliikkuja. Tänä vuonna avustuksia kohdentui varsinkin varhaiskasvatuksen liikuntahankkeisiin. Myös useille kohderyhmille tai koko elämänkaarelle kohdentuvia hankkeita oli runsaasti.

− Liikkuva varhaiskasvatus -teemassa painotetaan varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin liikunnallistamista, varhaiskasvatuksen henkilöstön osaamisen ja tietoisuuden lisäämistä sekä yhteistyötä lasten huoltajien kanssa. Lisäksi korostetaan kunnan koordinoivaa roolia. Pyrkimyksenä on, että varhaiskasvatus mahdollistaa lapsen liikkumisen vähintään kaksi tuntia päivässä. Se kattaa noin kaksi kolmasosaa ikäryhmän fyysisen aktiivisuuden suosituksista, liikuntatoimen ylitarkastaja Pirjo Rimpiläinen kertoo.

 

Hämeen Liikunta ja Urheilu toimii kuntien apuna ja tukena. Kunnat voivat olla yhteydessä varhaiskasvatushankkeista asiantuntija Elina Savilahteen p. 040 5669 062. ja aikuis- ja ikäihmisten hankkeissa Sampsa Kivistöön p. 040 7108 459 (perhevapaalla toukokuun ajan)/toukokuussa Kirre Palmiin p. 044 7748 827

Lisätietoja Aluehallintoviraston sivuilta

Liitteet