Keväiset terveiset täältä Italian Cremonasta!

2.4.2020

Kuva Sara Taino
Kuva Sara Taino
Kuva Sara Taino
Kuva Sara Taino

Koripalloilija Topias Palmin kausi Serie A:ssa Italian Cremonassa päättyi odottamattomasti. Lue Topiaksen terveiset ja treenivinkit!

 

Keväiset terveiset täältä Italian Cremonasta. Täällä kevät on hieman Suomea edellä ja oikeastaan kelit alkavat olemaan jo Suomen kesän tyylisiä.

Italia on urheilumaa henkeen ja vereen ja sen olen huomannut tämän kauden aikana. Hallit ovat ottelutapahtumissa pääsääntöisesti aina täynnä ja isot fanijoukot pitävät huolen siitä, että meininki ei pääse laskemaan, vaikka oma joukkue olisikin tappioasemassa.

Yksittäisiä voittoja juhlitaan, melkein samalla tapaa kuin Suomessa mestaruuksia ja päinvastoin tappioihin reagoidaan myös todella voimakkaasti.

Liigana Serie A on Euroopan kärkikastia ja sen olen kyllä peleissä huomannut. 17 joukkueen sarjassa löytyy käsittämätön määrä taitoa ja kokemusta, mikä hieman yllätti. Koin olevani pelillisesti valmis lähtiessäni tänne, mutta paljon on asioita joita täytyy treenata pärjätäkseni täällä pidemmän aikaa. Kuitenkin valmennustuki ja hyvät joukkuekaverit tekevät jokapäiväisestä treenaamisesta mielekästä ja motivoivaa.

 

Treeniarki Italiassa

Perusarki on tehty täällä helpoksi. Seura on huolehtinut monesta asiasta, mikä helpottaa omaa elämääni ja antaa mahdollisuudet keskittyä siihen tärkeimpään eli koripalloon.

Arki ei sinällään eroa pelivuosista Suomessa. Aamuisin on yleensä henkilökohtaiseen taitoon keskittyvät treenit sekä voimaharjoittelua. Aamutreeneistä suunnataan lounasravintolaan, jossa olen päässyt maistamaan jo kaikki Italialaisen keittiön erikoisuudet. Lounaalta suunnataan asunnolle, jossa pääsääntöisesti nukun päiväunet ja alan valmistautumaan illan harjoituksiin, jotka keskittyvät joukkuepeliin ja pelitavan hiomiseen. Iltatreenien jälkeen suunnataan jälleen ravintolaan tai asunnolle illalliselle. Mukavaa ja helppoa. 

 

Vinkit jakoon

Erityiset terveiset kummitädilleni Kirrelle, joka pyysi minua myös kertomaan muutaman treenivinkin kotioloihin. Itse olen saanut seuralta päivittäin kuntopiiri-ohjelman, joita suorittaa muutamilla apuvälineillä kotona. Kuitenki nyt kerron muutaman vinkin ja omat suosikit kehonpainoharjoitteluun. 

Omilta juniorivuosilta tuttu "rangaistusliike" eli burpee on erinomainen kokovartaloliike, jolla saa samalla sykettä nousemaan mukavasti. Myös perinteistä etunojapunnerrusta saa muokattua moneen suuntaan. Esimerkiksi nostamalla jalat sohvalle tai kasaamalla 3-6 paksua kirjaa päällekkäin ja tekee punnerukset näin kädet eri tasossa.

Jos ulkoilua on mahdollista harrastaa niin voi peruslenkkiäkin välillä muokata, esimerkiksi juoksemalla ylämäkivetoja tai porrasvetoja.

 

Ei muuta kun terveisiä hämäläiselle liikuntaväelle ja tsemppiä kaikille, jotka päivittäin taistelee näitä vaikeita aikoja vastaan!