HLU vapauttaa DropOut projektin materiaaleja kotona urheilevien nuorten tueksi

2.4.2020


Lähes kaikki nuoret urheilijat ovat joutuneet uuden haasteen ääreen koronaepidemian aikana. Normaali arki kuten koulu ja harjoitukset eivät enää rytmitäkään päivää vaan he joutuvat miettimään itse oman arjen rytmittämistä niin unen, ravinnon kuin harjoitustenkin kohdalta.  

Internet ja eri sosiaaliset mediat ovat täynnä hyviä vinkkejä eritoten fyysiseen harjoitteluun. Myös HLU haluaa tukea nuorten urheilijana elämistä myös kotona ollessa. HLU vapauttaa Drop Out projektin asiantuntija materiaaleja kaikkien käyttöön. Urheilijana kotona -sivuilta  löytyy paljon tietoa sekä tehtäviä aihealueina: ravinto, uni ja lepo sekä motivaatio.  Materiaaleja voivat hyödyntää niin urheilijat, vanhemmat kuin valmentajatkin.  

Valmentajat voivat käyttää valmiita tehtäväkirjoja hyödyntäen niitä urheilijana kasvattamiseen. Urheilijat voivat myös jakaa tehtyjä tehtäviään toisilleen ja lisätä näin myös sosiaalista kanssakäymistä vaikkei yhteisiä tapahtumia olekaan.  

Vanhemmilla on nyt erityisen tärkeä rooli nuoren tukemisessa. Materiaaleista löytyy erittäin hyvää tietoa vanhemmille nuoren tukemiseen. Vanhemmat voivat tukea nuoria miettimällä tehtäviä yhdessä tai esim. Tehdä joitakin tehtäviä yhdessä nuoren kanssa. 

Urheilijat pystyvät myös itse hyödyntämään materiaaleja. Kotona oleminen on erinomaista aikaa huomioida mitä kaikkea kokonaisvaltaiseksi urheilijaksi kasvaminen tarkoittaa ja kuinka suuret hyödyt eri osa-alueiden (ravinto, uni jne.) huomioimisella on urheiluun sekä siinä kehittymiseen.  

Urheilijana kotona -sivusto